Mariborski bobnar Soki, član skupine Elvis Jackson, te dni odpira vrata svoje bobnarske šole, prve bobnarske šole v Sloveniji, ki bo imela popolnoma drugačen način delovanja.

Marko Soršak Soki, ki je pred nekaj leti začel z dobrodelnim projektom 20za20, v okviru katerega je do sedaj 96 osnovnim šolam omogočil nove inštrumente, se podaja na novo pot. Odločil se je, da bo združil svoje dolgoletne bobnarske in odrske izkušnje, ki jih bo predajal naprej v svoji bobnarski šoli. 

»Vedno sem imel željo, da bi odprl svojo bobnarsko šolo. S projektom 20za20 sem naredil ogromno za otroke in bodočo slovensko glasbeno sceno, zato sem se odločil, da je čas za nekaj novega. Odpiram bobnarsko šolo, Soki's drum school, ki ne bo le šola ampak bo več od tega. Otroci velikokrat ne marajo hoditi v šolo, moja vizija pa je takšna, da bodo z veseljem prihajali na učne ure in vsrkavali znanje,« z nasmehom pove Soki. 

Od bobnarskega vrtca do klinike z znanimi glasbeniki

V Sokijevo bobnarsko šolo se lahko vpiše vsak. Imeli bodo bobnarski vrtec, skupinske ure, individualne ure, predavanja, seminarje, bobnarske karaoke, klinike z drugimi znanimi glasbeniki in bobnarji, poučne izlete in ekskurzije.

»Otrokom in  vsem, ki se bodo vpisali na mojo šolo bi rad dal bobnarsko širino. Rad bi, da čim bolj izkusijo bobnarsko življenje. To niso le vaje in driblanje komadov. To pomeni, da bodo učenci spoznali delo svetovno znanih bobnarjev, znali uglaševati bobne, se seznanili z izdelovalci bobnov, peljali jih bomo v zaodrje, kjer se bendi ogrevajo pred koncerti in na tonske vaje. Želim, da tudi občutijo, kako je stati na odru in koncertirati,« pove Soki.

Učenci bodo imeli več učiteljev

Šola pa bo imela še eno veliko zanimivost. Soki ne bo edini učitelj ampak bo imel ob sebi posebno ekipo v katero zaupa. 

»Tako je, na moji šoli bodo učili moji nekdanji učenci. Sestavil sem super ekipo v katero verjamem. Za to sem se odločil, ker želim, da imajo moji učenci le najboljše. Vsak od učiteljev, ki bodo poučevali z mano je specialist na določenem področju in ker želim, da so na moji šoli najboljši bobnarji sem se odločil za tak način. Vsak od njih bo dal dodano vrednost poučevanju in s tem bodo učenci dobili bobnarsko širino o kateri govorim,« nadaljuje Soki. 

Zaupal nam je še, da bo v učilnici pravi koncertni oder z ozvočenjem in odrskimi lučmi, da se bodo učenci res počutili kot na koncertu. Vse zainteresirane pa še enkrat vabi k vpisu, saj je že kar nekaj prijavljenih, šola pa se začne kmalu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice