Poglejte si, kaj se je v Supernovi res dogajalo, ko sta se zaradi zaščitne maske sprla varnostnik in starejši moški.

Zasledili smo posnetek incidenta v enem izmed nakupovalnih središč Supernova, v katerem je prišlo do spora med varnostnikom in starejšim moškim.

V posnetku poglejte, kaj se je dogajalo.

Spomnimo, policija je glede incidenta za Ljubljanainfo povedala, da policisti v zadevi vodijo dva postopka, in sicer prekrškovni postopek proti osebi zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika po predpisih o zasebnem varovanju in postopek presoje zakonitosti in strokovnosti izvedbe ukrepov varnostnika. 

Oglasil se je tudi Mercator

Dogodek je komentirala tudi trgovina Mercator, pred katero se je zgodil incident.

V Facebook zapisu so poudarili, da dogodek obžalujejo, sporočili pa so tudi da Mercator ne upravlja trgovskega centra Kranj Primskovo in tam ne zagotavlja varnostne službe.

Supernova je sprožila preiskavo

Za več informacij smo kontaktirali vodstvo nakupovalnega centra Supernova Qlandia Kranj

»Dejstvo, je, da je sprožena preiskava dogodka, kajti pripovedi očividcev in vpletenih so si nasprotujoče. Vsakršno nasilje je za upravo Supernove nesprejemljivo in ga ostro obsoja, hkrati pa je ena glavnih pozornosti zagotavljanje varnega in brezskrbnega nakupovanje vsem kupcem,« za uredništvo razlaga uprava Supernove. 

Takoj po seznanitvi s primerom so po njihovih besedah sprožili skrbno interno in eksterno preiskavo, kjer sodelujejo tudi s policijo, ki je bila na dogodku prisotna.

»Dogodek obžalujemo in hkrati poudarjamo, da do sedaj nismo zabeležili nobenega podobnega primera. Vpleteni varnostnik bo do razjasnitve okoliščin opravljal druga dela,« še zatrjuje vodstvo Supernove.

»Ostro nasprotujemo vsakršnemu nasilju«

Vodstvo Supernove dodaja, da se vsi vpleteni sodelujejo v preiskavi in si skupaj želijo čim hitrejšo razjasnitev okoliščin. Podatke, ki so jih pridobili s strani vpletenih do sedaj so si nasprotujoči, zato se jim zdi izjemnega pomena, da se primer natančno razišče.

»V skupini Supernova si prizadevamo za varno, brezskrbno in prijetno počutje naših strank, ostro nasprotujemo vsakršnemu nasilju in ga obsojamo. Vedno odreagiramo na morebitne neprimerne dogodke, skrbno raziščemo vse okoliščine in ustrezno odreagiramo z vizijo, da je kupec vedno na prvem mestu,« zaključi vodstvo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice