Na nastop se pripravljajo več mesecev, ko pa stopijo na oder pred večtisočglavo množico, je ves trud poplačan.

V Domu Danice Vogrinec Maribor že deset let povezujejo generacije in razbijajo predsodke s sedaj že tradicionalnim koncertom »Oma, deda in rock'n'roll«. Del koncerta so vsako leto tudi stanovalci doma, ki se na odru pridružijo glasbenim izvajalcem, kot so Tabu, Riblja Čorba, Zoran Predin, Big Foot Mama, Bajaga ter podobni in z njimi zapojejo katero izmed uspešnic.

Stanovalci doma se na nastop pripravljajo več mesecev, mnogi med njimi pa s petjem in nastopom pred številčnim občinstvom živijo svoje mladostniške sanje. Sleherni kanček časa, ki ga namenijo vajam, nastopajoči uživajo in kot pravi stanovalka doma Ani Belina, z vsakim gibom postanejo mlajši.

S projektom Večgeneracijski center Štajerska so v življenje stanovalcev Doma Danice Vogrinec vnesli številne aktivnosti, ki pomagajo povezovati generacije.

Kljub temu da projekti podprti v okviru evropske kohezijske politike predstavljajo enega izmed bolj oprijemljivih dokazov vpliva Evropske unije na vsakdanje življenje državljank in državljanov, pa se očitno tega, vsaj glede na raziskave, zaveda relativno malo Evropejcev. Namreč le dobra tretjina evropskih državljanov pozna projekte, ki so bili v njihovi regiji sofinancirani s strani različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike.

Tisti, ki te projekte poznajo, pa imajo do njih v veliki večini pozitiven odnos. Dom Danice Vogrinec Maribor je najboljši dom za starejše v Evropi, tudi s pomočjo sredstev  Kohezijskega sklada in Evropskega socialnega sklada.

Konzorcij, v katerem sodelujejo TV Idea, Sobotainfo, Mariborinfo in Ptujinfo, izvaja projekt »Kohezijske zgodbe«, v okviru katerega bomo v prihodnjem obdobju predstavljali zgodbe ljudi, ki jim je evropska kohezijska politika spremenila življenje.
  
Več informacij o evropski kohezijski politiki v Sloveniji je na voljo na tem naslovu.

Vsebina filma ne odraža nujno uradnega mnenja Evropske unije. Za navedene informacije in mnenja so odgovorni izključno avtorji filma.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Svetlana Maka… (nepreverjen)

čepa me kaj razjezi me razjezi delovanj gravitacije
zize do kolen

Starejše novice