Ptujčani na simpatičen način tuje turiste podučujejo o pravilni izgovorjavi imena njihovega mesta. Kako jim gre?

Novica, da je Ptuj najtežje izgovorljivo mesto na svetu med britanskimi turisti, ki jo je v preteklih tednih objavil znani britanski časopis Daily Mail, odmeva tudi v najstarejšem slovenskem mestu.

Raziskava, da kar 92 odstotkov Britancev izgovori ime najstarejšega slovenskega mesta napačno, je Zavod za turizem Ptuj navdinila za snemanje novega promocijskega videa, v katerem Ptujčani na simpatičen način tuje turiste podučujejo o pravilni izgovorjavi imena njihovega mesta.

»Odločitev, da posnamemo video, ki bi na humoren način izpostavil jezikovne zagate britanskih turistov je spontani odziv na novico britanskega časopisa. Tudi sami pri stiku ne samo z britanskimi, ampak tudi s številnimi drugimi tujimi gosti, opažamo zanimive izpeljave imena našega mesta,« izpostavlja svetovalka za razvoj turizma na Zavodu za turizem Ptuj Katja Ertl.

Vzporedno z videom bo Zavod za turizem Ptuj na Facebook kanalu Ptuj Info zagnal nagradno igro, ki bo srečnega izžrebanca nagradila z brezplačnim vikend oddihom za dve osebi v butičnem hotelu v starem mestnem jedra s spoznavanjem vinske kulture mesta in dediščine Kurentovanja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice