Luka Smolko je znotraj občine Odranci na velikonočno nedeljo kolesaril kar 13 ur.

Občina Odranci je s svojimi 6,9 kvadratnimi kilometri najmanjša občina v Sloveniji, kar je še posebej odmevalo v zadnjem obdobju, ko je vlada z odlokom omejila gibanje državljanov zgolj na območje lastnih občin. To za 27-letnega Luko Smolka ni predstavljalo ovire pri njegovem športnem udejstvovanju, saj se je v luči omejitev odločil za prav izjemen podvig. V odranski občini je sprva pretekel maraton, na velikonočno nedeljo pa je prekolesaril še 333 kilometrov.

Novi podvigi na vidiku

Luka sebe ne šteje med ekstremne športnike. Skromno priznava, da je v Sloveniji precej večjih športnih ekstremistov od njega. Kljub temu pa ima za sabo kopico podvigov, ki jih lahko nedvomno štejemo med ekstremne.

Tako je po opravljenem zadnjem izpitu na fakulteti, od doma tekel 72 kilometrov v Maribor na Štuk, da si je privoščil pivo.

Novih izzivov mu ne zmanjka, želi si preteči 100 kilometrov dolgo pot, postal pa bi rad tudi pravi Slovenec, saj želi prekolesariti do doline Vrata pod Triglavom, in se nato povzpeti do Aljaževega stolpa. Vse to pride na vrsto, kot pravi, po obdobju epidemije koronavirusa.

Nenazadnje pa je ravno za minule praznike dosegel nov mejnik, za velikonočno nedeljo je namreč okoli svoje občine naredil kar 333 kilometrov. Na kolesu je preživel 13 ur. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice