Prve okužene stanovalce so takoj premestili v Univerzitetni klinični center Maribor, zdaj pa zaradi polnjenja zmogljivosti okuženi stanovalci ostajajo v rdeči coni v enoti doma starostnikov na Taboru.

Pri okuženih po besedah Slaviča še vedno ne beležijo značilne simptomatike, noben od okuženih namreč nima resnih znamenj bolezni, je opozoril direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič:

»Največji problem je to, da to predstavlja dodatno krinko, pod katero se lahko skrivamo. Če bomo tako nadaljevali, je vprašljivo kako bomo zagotovili delovanje javnih služb.«

Šest oskrbovancev se zdravi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, izvor okužb ni znan

Direktor Doma Danice Vogrinec je razkril, da so v pritličju pripravili rdečo cono za 16 stanovalcev:

»Upam, da ne bo potrebno delati kaj večjega in nam bo uspelo, vse je od nas. V preteklosti, ko smo bili odprti za obiske, na to nismo mogli vplivati, sedaj lahko iz te množice obiskov samo ugotavljamo, kje je izvor. Oboleli so iz nadstropja, ki je daleč najbolj frekventen.«

Trenutno je šest oseb v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, ostali so izolirani. Zavedajo se, da je lahko veliko stanovalcev in zaposlenih v inkubacijski dobi.

Do sedaj je bilo opravljenih več kot 200 testov, testirani so bili vsi zaposleni, ki jih je približno 100. Trenutno v enoti Tabor manjka tretjina zaposlenih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice