Na Facebook strani Slovenska varda - civilna iniciativa smo zasledili, da je v nedeljo, 17. maja, kakšnih petdeset pripadnikov Štajerske varde obiskalo Policijsko postajo Slovenska Bistrica.

Na Facebooku smo opazili objavo Slovenske varde – civilna iniciativa, kjer so zapisali, da so pripadniki Štajerske in Kranjske varde obkolili Policijsko postajo Slovenska Bistrica, ko so po telefonskem obvestilu izvedeli, da naj bi policisti po njihovih navedbah maltretirali mlajšo žensko.

Člani Slovenske varde so 'obisk' Policijske postaje Slovenska Bistrica tudi posneli in posnetek objavili na svojem Facebook profilu.

Za pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo Maribor, kjer so za Mariborinfo potrdili, da se je 17. maja na Policijski postaji Slovenska Bistrica »zglasila večja skupina ljudi«.

»17. maja se je na Policijski postaji Slovenska Bistrica, z namenom poizvedovanja o opravljanju nalog policije, zglasila večja skupina ljudi, ki se je predhodno zadrževala na zasebnem zemljišču na območju policijske postaje,« so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Dodali so še, da so »policisti v razgovoru ugotovili, da osebe niso upravičene do podatkov in informacij, ki so jih zahtevali. S tem so seznanili sogovornike in zaključili razgovor. Osebe so bile seznanjene tudi s postopkom pritožbe na policijski postopek.«

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Bistrican (nepreverjen)

Kolikor je do sedaj znano so bistriski škifi zahrbtno prišli vohunit in zaslisevat na zasebno zemljišče pri tem so to storili brez naloga tožilstva in to po tem ko je vsa varda zapustila zasebno območje.....torej so v zasedi čakali da varda odide...zdaj se nekaj ven mazejo in se lazejo da ni tako on da so bili legalno tam....varda prijavite jih ministru za policijo in zahtevajte da se take škife odstavi od korita-brez naloga tožilstva nobeden ne sme vstopati na zasebno zemljišče in zahtevajte postopke proti njim- to zahtevamo prebivalci slovenske Bistrice!!!!!

Laporje (nepreverjen)

Že znan način kako hinavsko deluje Udba in mi jih plačujemo!!!!! Groza!!!!!zahtevajte da se jih obsodi in kaznuje-kaj se sploh grejo- na privatizacija zemljišče brez sodne odredbe....pa kje živimo- v morilec Tito Jugoslaviji????

Starejše novice