Po snežni kontroli je jasno, da Zlate lisice v Mariboru ne bo. Lisičke bodo tekmovale v Kranjski Gori.

Pravkar je kontrolor Mednarodne smučarske zveze Hans Grogl končal s snežno kontrolo na Mariborskem Pohorju pred 54. Zlato lisico. Čeprav pohorski delavci vse do zadnjega niso odvrgli puške v koruzo, je po novi pretopli noči bilo že pred snežno kontrolo jasno, da Maribor 6. in 7. januarja ne bo mogel gostiti najboljših smučark.

Na snežni kontroli je bilo sklenjeno, da zaradi varnosti 54. Zlata lisica ne bo mogla biti izpeljana v Mariboru, temveč se bo preselila v Kranjsko Goro. Več podrobnosti sledi.

V Kranjski Gori pripravljeni, težava le namestitve

Proga v Kranjski Gori je po besedah generalnega sekretarja organizacijskega odbora Vitranca Srečka Medvena dobro pripravljena in je pripravljena sprejeti tekmo za 54. Zlato lisico. O odločitvi o sprejetju tekme za svetovni pokal bo ASK Kranjska Gora zasedal danes ob 13. uri, poroča STA.

Kranjska Gora je tekme za Zlato lisico gostila že v letih 1976, 1988, 1991, 2007, 2012 in 2014.

Medtem ko snežna podlaga na Gorenjskem ne predstavlja težav, imajo zaradi praznikov težave pri zagotavljanju namestitev za vse tekmovalce, spremljevalne ekipe in obiskovalce. Vse te neposredno Kranjska Gora ne bo mogla prevzeti, zato naj bi večji del udeležencev sprejeli tudi v Bledu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice