Foto: Stanko Kozel
Zavod za turizem Ptuj in mariborska agencija Novelus, ki je zavod tožila zaradi domnevno neplačanih računov za storitve med Kurentovanjem leta 2017, sta sklenila tajno sodno poravnavo. Obe strani sta z dogovorom zadovoljni.

Mariborska Agencija Novelus in Zavod za turizem Ptuj sta danes na ptujskem okrožnem sodišču sklenila sodno poravnavo, njena višina pa ni znana.

»Znesek je del našega dogovora, s katerim smo oboji zadovoljni. Poravnali smo se, tako, da smo zaključili to zgodbo, ki se je zdaj valila po medijih. Nas to veseli, saj se sedaj lahko osredotočimo na Kurentovanje, ki ga odlično opravljamo,« je po sklenjeni poravnavi dejala direktorica Zavoda za turizem Ptuj Katja Gönc.

»Mišljenje, da bo kdo zmagal na sodišču, je bilo preuranjeno, vsak je moral nekoliko popustiti,« pa je razplet komentirala lastnica Agencije Novelus Katja Grabrovec.

Agencija Novelus, ki je bila leta 2017 zadolžena za organizacijo komercialnega dela Kurentovanja, je ptujski javni zavod za turizem tožila zaradi štirih računov za storitve, ki naj bi jih bila takrat opravila, zavod pa naj jih kljub temu ne bi želel poravnati.

Zavod je sicer medtem agenciji že poravnal enega od njih, drugega pa v polovičnem znesku. Vprašljivi so tako ostali še računi v skupnem znesku nekaj več kot 13 tisoč evrov, saj storitve po mnenju zavoda naj ne bi nikoli bile naročene ali dogovorjene.

Največji med njimi, v višini 12 tisoč evrov, se je nanašal na postrežnino in dobavo nekaterih pijač v Karnevalski dvorani. Kot je med obravnavo dejal sodnik Tomaž Neudauer, je bilo pri tem poglavitno vprašanje, ali je bila pijača vključena že v ceno hrane, ali ne. Po njegovem mnenju naj bi bile pretirane tudi cene pijače in vsekakor vprašljiv tudi znesek postrežnine 10 evrov na liter.

V Agenciji Novelus so sicer prvotno zahtevali plačila v višini 16 tisoč evrov, po izračunih Neudauerja pa bi se bilo smiselno pogovarjati o vsaj trikrat manjšem znesku. Zato je glede na znesek predlagal sklenitev sodne poravnave, saj bi ga stroški postopka presegli. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice