Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek bo s sprejemom počastila direktorja Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, ki je prejel Čopovo priznanje in Goropevškovo listino za leto 2018.

Sprejem direktorja ptujske knjižnice Matjaža Neudauerja, ki je prejel Čopovo priznanje in Goropevškovo listino za leto 2018, ki ju podeljuje Zveza bibliotekarskih društev Slovenije, bo potekal v torek, ob 11. uri.

Neudauer je Čopovo priznanje za leto 2018 prejel za prispevek k razoju knjižnične dejavnosti in dvigu ugleda slovenskih splošnih knjižnic. Čopove diplome in Čopova priznanja so najvišje državne nagrade za izjemne uspehe na področju knjižničarstva, ki so širšega družbenega pomena in prispevajo k napredku knjižničarske stroke.

Za velik prispevek k razvoju domoznanstva v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj in v slovenskem prostoru ter dvigu njegove prepoznavnosti je Komisija za Goropevškove nagrade pri Zvezi bibliotekarskih društev Neudauerju podelila tudi Goropevškovo listino za leto 2018. Gre za nagrade za izjemne uspehe na področju domoznanstva in kulturne dediščine, ki so širšega družbenega pomena in prispevajo k napredku domoznanske dejavnosti v knjižnicah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice