Devetošolka Sara Desku je danes prevzela stolček ptujske županje Nuške Gajšek. Kot začasna "prva dama", je želela zagotoviti več dogajanja v mestu.

V sklopu zdaj že tradicionalne "zamenjave" županov v nekaterih slovenskih občinah, je današnje vodenje Mestne očine Ptuj začasno prevzela mini županja Sara Desku iz OŠ Olge Meglič.

Aktualna ptujska županja Nuška Gajšek ji je simbolično predala dnevne posle. Osnovnošolka Sara pa je na "primopredajo" odgovorila s svojimi predlogi za izboljšanje Ptuja. »Predlagali smo prostor za druženje otrok. Odkar je Ptuj otrokom prijazno UNICEF-ovo mesto, se otroci v tem mestu počutijo bolj domače. Dali pa smo tudi pobude za parke, več dogajanja v mestu, delavnice in čistočo, dali smo pohvalo za ukinitev ognjemeta in prenovo tržnice,« je dejala mini županja.

Zadovoljna je bila, ker je imela priložnost videti kaj županja počne za zaprtimi vrati svoje pisarne. Navdušil pa jo je tudi arheolog, ki je predstavil najdbe na območju nove tržnice.

Otroci predlagajo konkretne infrastrukturne projekte

Osnovni namen simbolne menjave mestne oblasti je spoznavanje predlogov in mnenj otrok, ki o okolju, v katerem odraščajo, skoraj zagotovo drugače razmišljajo kot odrasli. »Želijo si več košev za smeti, več zelenja, dreves, igral, kakšen fitnes na prostem, pa tudi konkretne infrastrukturne projekte, kot je obnovitev gradu Turnišče in nove dvorane, telovadnice, šolske jedilnice,« je po začasni predaji oblasti povedala ptujska županja Nuška Gajšek.

Na podlagi prejetih pobud osnovnošolcev je ocenila, da imajo Ptujčani dober podmladek. Obe županji sta si v sklopu dnevnega urnika skupaj ogledali urejanje mestnega središča, nato pa obiskali Bistro Lük, kjer sta v sproščenem vzdušju spregovorili o idejah in dogodkih ter vsebinah, ki bi jih lahko umestili na prenovljeno mestno tržnico.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice