Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bodo danes ob močnih nevihtah možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo.

Prvi izrazitejši val neviht bo Slovenijo prešel dopoldne in sredi dneva, drugi pa predvidoma proti večeru. Ob nevihtah bo na Obali zapihal močan veter zahodnih in severnih smeri, s sunki predvidoma od 70 do 100 kilometrov na uro. 

Srednje pretoke imajo predvsem reke v severnem in severovzhodnem delu države. Posamezne reke s povirji ob zahodnem in južnem vznožju Pohorja ter Ščavnica in Lendava so ponoči hitro pa vendarle zmerno narasle, vendar trenutno že upadajo. Pretoki rek v severni in deloma vzhodni Sloveniji so srednji, drugod so pretoki rek majhni, poroča Arso. 

Možnost naraščanja rek

Ob predvidenih močnejših nevihtah lahko danes čez dan in v noči na soboto narastejo manjši vodotoki in hudourniki, ob močnejših nalivih pa se lahko tudi razlijejo. Verjetnost za hitro naraščanje vodotokov bo odvisna predvsem od prehoda neviht. Reke lahko narastejo do velikih pretokov predvsem v severni in vzhodni Sloveniji.

Vreme v prihodnjih dneh

Do sobotnega jutra bodo padavine večinoma ponehale. Od zahoda se bo jasnilo. V soboto bo večinoma sončno, popoldne bo nastalo nekaj ploh ali neviht. V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne je zlasti v gorskem svetu možna kakšna ploha.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice