Danes in v prihodnjih dneh se bo povečala gladina morja. Prav tako se bo povečal pretok reke Drave. Meteorologi opozarjajo na možnost poplav.

Danes sredi dneva, v noči na nedeljo in v nedeljo čez dan bo gladina morja močneje povišana. V tem času bo morje poplavilo nižje dele obale v višini okoli 30 centimetrov. V času plime v nedeljo okoli 1. ure ponoči bo lahko gladina morja tudi višja. Morje lahko poplavi v višini okoli 40 centimetrov.

V nedeljo se bo povečal pretok Drave

Danes se bo nadaljevalo naraščanje rek v zahodni in osrednji Sloveniji, predvsem na severozahodu države, ki se bo jutri dopoldan okrepilo. V zahodni, jugozahodni in osrednji Sloveniji bodo reke čez dan in v noči na ponedeljek močneje narasle, predvidena so tudi razlivanja posameznih rek na tem območju.

V nedeljo čez dan in zvečer se bo predvidoma močneje povečal pretok reke Drave na vtoku v Slovenijo, kjer se bo pričela razlivati. Zvečer in v noči na ponedeljek pa lahko Drava še naraste in poplavi na izpostavljenih območjih

Vir: ARSO

Reke v severozahodni Sloveniji že zmerno naraščajo, drugod je vodnatost rek še povečini ustaljena. V zahodni polovici države so pretoki rek srednji, v večjem delu vzhodne polovice pa mali,  so sporočili iz Agencije Republike Slovenije za okolje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice