Starši v Vrtcu Ptuj so vodstvu vrtca dali pobudo o dostopu do informacij v zvezi s poreklom mesa, ki ga uporabljajo za pripravo obrokov. Pobudi staršev so ugodili in jim podali pojasnila, kakšen je izvor mesa, ki ga jedo njihovi malčki.

»Smo javni zavod in dobavitelje živil pridobivamo na osnovi javnega naročila, kar velja tudi za meso in mesne izdelke,« so uvodoma pojasnili.

Nato so razkrili, da izvajajo dnevno svežo dobavo mesa in mesnih izdelkov, ki ga za njihov zavod dobavljata Perutnina Ptuj in Mesarstvo Turnšek.

V kuhinji še dodaten pregled mesa

Iz priloženih deklaracij oba dobavitelja zagotavljata slovensko poreklo mesa, zagotavljajo staršem. Ob tem dodajajo, da v centralni kuhinji ob prevzemu mesa in mesnih izdelkov naredijo vizualni pregled mesa, pred termično pripravo pa kuharji ponovno preverijo morebitno oporečnost mesa, da izključijo vsa tveganja.

»Redno se opravljajo vzorčenja živil in vršijo pregledi zdravstvene inšpekcije,« so zapisali v obvestilu za starše in poudarili, da po besedah generalnega direktorja uprave za varno hrano Janeza Posedija, v Sloveniji ni spornega mesa iz Poljske, kar jim zagotavljajo tudi njihovi dobavitelji.

»V zavedanju odgovornega ravnanja do naših uporabnikov, vam sporočamo, da bomo naredili vse, da bomo preprečili vnos oporečnih živil v vrtec, otrokom pa ponujali še naprej dobro, neoporečno in zdravo prehrano,« še piše v obvestilu, pod katerga sta se podpisala ravnateljica Marija Vučak in organizator prehrane Vanja Žuran.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

posojilaa386001 (nepreverjen)

občasne ponudbe

Pozdravljeni, nudimo posojila posameznikom in podjetjem za 5000 do 10 milijonov evrov. Obrestna mera znaša 3% na mesec. Oddaja traja od 1 do 30 let. Imamo investitorje, ki so zainteresirani za financiranje velikih projektov in posojila s predplačili. E-naslov: [email protected]
Whatsapp: +33 6 44 69 81 35
Viber: +33 6 44 69 81 35

Starejše novice