Fotografija je simbolična.
Test na novi koronavirus pri enem od staršev otrok na Kapeli negativen.

Župan Radencev Roman Leljak je po poročanju STA ob 9.30 bil s strani šolskega ministrstva obveščen, da je test negativen. Je pa Leljak še pred tem umaknil sklep o zaprtju šole in vrtca na Kapeli. Šola in vrtec sta danes sicer v skladu s četrtkovo odločitvijo župana zaprta.

Za umik sklepa o zaprtju obeh ustanov se je Leljak po poročanju STA odločil po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), da je bil njegov ukrep preuranjen. Župan sicer meni, da je za zmedo kriv ravno NIJZ, saj da ni dal navodil o tem, kdo je pristojen za takšne odločitve.
 

Leljak pravi, da je epidemija razglašena do 31. maja in župani lahko po njegovih besedah še vedno odločajo ter po svoji presoji oziroma potrditvi občinskih svetov sprejemajo ukrepe, dokler to ni preklicano.

Otroci ostali doma, šolanje poteka na daljavo

Otroci in zaposleni na šoli Kapela in v vrtcu Grozdek na Kapelskem Vrhu v Slovenskih goricah so tako danes ostali doma. Ravnateljica šole Andreja Strmšek je na spletni strani zapisala, da bo šola danes iz preventive pred širjenjem okužbe s covidom-19 zaprta in da bodo izobraževanje za učence prvega triletja spet izvajali na daljavo. 

»Razumem, da vam s tem povzročamo nevšečnosti, za kar se vam opravičujem. O nadaljnjem poteku dogodkov vas bomo obvestili, ko bo več znanega,« je zapisala ravnateljica.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice