V času prazničnega decembra boste na Ptuju vsak dan lahko uživali ob pestrem programu, kulinaričnem razvajanju in toplih napitkih.

Danes ob 18. uri se bo pričel praznični december, ko se bodo v družbi pravljičnih bitij prižgale luči. Nebo nad mestom se bo osvetlil v spremstvu zbora učencev ptujskih osnovnih šol, snežink škratov in tete Zime, ki bodo hkrati vabili na praznični sejem. Ob 18.30 se bo pričel praznični sejem in koncert David Matići band. Vsak dan bo v središču mesta poskrbljeno za pester in zabaven program v spremljavi prazničnih melodij, seveda bo poskrbljeno tudi za kulinarično razvajanje in tople napitke.

Vir: Mestna občina Ptuj

Ptujska pravljica v središču mesta

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom bo dom magičnih bitij, ki bodo pričarali pravljico na Mestnem trgu. 15. decembra se bo pričela Ptujska pravljica, ki bo poskrbela za dva čudovita praznična tedna s pestrim dogajanjem v srcu mesta. V sklopu Ptujske pravljice bo vsak dan od 14. ure dalje potekal pravljični sejem. Za najmlajše bo vsak dan med 16. in 19. uro odprt pravljični kotiček, v katerem bo tudi Božiček. Za rajanje otrok bodo poskrbeli škrati in škratke.
 

Vir: Mestna občina Ptuj

Zadnji dan v letu za vse generacije

Na zadnji dan v letu bo poskrbljeno, da bodo tudi otroci lahko uživali v silvestrovanju. Ob 11. uri se bo pričelo silvestrovanje za otroke, ki bodo ob polnoči že spali. Najmlajši bodo na zadnji dan v letu odštevali sekunde v družbi Ribiča Pepeta.

Tradicionalno silvestrovanje ob zaključku Ptujske pravljice bo od 22. ure pa vse do zgodnjih jutranjih ur potekalo v središču mesta. Za glasbo bodo poskrbeli Manouche in David Matići band, ob polnoči pa bo obiskovalce nagovoril tudi župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice