Mariborsko letališče bo očitno zaživelo s pomočjo ukrajinske letalske družbe. Že konec oktobra bosta v Maribor prileteli prvi letali iz Kijeva in Dnipra.

Ukrajinski letalski prevoznik Windrose Airlines naj bi že konec oktobra vzpostavil letalsko povezavo med Ukrajino in mariborskim letališčem. V svojem zimskem voznem redu naj bi iz Kijeva in Dnipra vzpostavili redne lete na ljubljansko in mariborsko letališče, poroča letalski portal Exyuaviation.com.

Na letališče Edvarda Rusjana Maribor naj bi prvo ukrajinsko letalo priletelo že 29. oktobra, od tedaj pa naj bi redno enkrat tedensko prihajali letali iz prestolnice Kijeva in četrtega največjega ukrajinskega mesta Dnipra. Na Brnik naj bi z dvema poletoma na teden iz Ukrajine začeli 18. decembra.

V Maribor naj bi leteli ukrajinski turisti

Dovoljenje za polete naj bi ukrajinska družba po poročanju omenjenega spletnega portala že imela. Letalski poleti v zimskem času iz Ukrajine v Maribor so bili sicer organizirani že v zimi 2015/2016, ko so iz ukrajinskega Harkova na čarterjih vozili ukrajinske turiste, ki so zimske počitnice preživeli na Mariborskem Pohorju.

Leti ukrajinskega letalskega prevoznika naj bi bili tudi tokrat primarno namenjeni turističnim in tudi poslovnim potnikom med Slovenijo in Ukrajino.

Windrose Airlines je leta 2003 ustanovljena letalska družba, ki ima sedež na mednarodnem letališču Boryspil v Kijevu. Glavnino njihovega delovanja predstavljajo čarterske linije po zahodni Evropi, Bližnjem vzhodu in Aziji. V lastniško strukturo družbe je vpleten tudi eden najbogatejših Ukrajincev Igor Kolomojski.

Mariborsko letališče naj bi kmalu zaživelo

Kot smo poročali pred dnevi, je isti spletni portal napovedal, da naj bi na mariborskem letališču kmalu zaživela nova letalska linija z Beogradom. Prvi leti naj bi bili predvideni že 9. oktobra, a je takrat informacija družbo VLM Airlines presenetila.

Avgusta letos so na mariborskem letališču vzpostavili liniji do Splita in Dubrovnika, a so ju že zadnji teden v avgustu ukinili. V družbi so takrat napovedovali, da bo zimski urnik letenja razkrit že konec avgusta, a o njih še vedno ni ne duha ne sluha.

Upravljavci mariborskega letališča tako še sestavljali zimski urnik, sodeč po napovedi na njihovi spletni strani, pa naj bi kmalu na letališču v Mariboru vendarle zabrnela potniška letala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice