Foto: Facebook
Jutri med 11. in 14. ter med 15. in 21. uro se bo pred Mercatorjem v nakupovalnem središču Supermesto na Ptuju ustavil Foodtruck Lars&Sven burgers. Tokrat s prav posebnim namenom!

»Glede na to, da ste bili na Ptuju v zadnjem tednu deležni hudih neviht, ki so povzročile nemalo škode, smo se odločili, da en evro od vsakega prodanega hamburgerja doniramo za delovanje Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj,« so povedali v Lars&Sven burgers.

Ljubljanski Foodtruck Lars&Sven je prvi pravi »foodtruck«, ki je po zgledu kultnega filma Chef zapeljal na slovenske ceste. Ponuja burgerje, steake in krompirček, vse iz lokalno pridelanih sestavin slovenskega porekla in z oznako Slovenska kakovost.

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj Edvard Pušnik je priznal, da pomoč vedno pride prav - tako oprema kot finančna sredstva: »Prav pa je, da se pomoč razdeli med vsa prostovoljna gasilska društva, ki so v intervencijah sodelovala.« Spomnimo: v neurju 7. julija je bilo teh kar 22, gasilcev so našteli 212.

Koliko škode je med odpravljanjem posledic neurij utrpelo Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj, še ni znal povedati: »Popis še pripravljamo. Zagotovo pa smo porabili ogromno goriva, na terenu smo bili cele dneve. Nekaj opreme se je uničilo, tudi zaščitnih oblek. Vedeti je treba, da takšna obleka stane okoli 1.300 evrov ...« 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Postrezi jim (nepreverjen)

ocvrte sardince in dalmatinsko vino

Starejše novice