Ptuj ima tri poštne številke in prav toliko poštnih poslovalnic, kmalu pa se bo to spremenilo.

S 1. oktobrom bo svoja vrata zaprla pošta na Rogozniški cesti na Ptuju, bo pa njena poštna številka 2249 ostala v uporabi.

S Pošte Slovenije so sporočili: »Obveščamo vas, da bomo pošto 2249 Ptuj, Rogozniška cesta 33, 1. oktobra zaprli. Pošta bo zadnjič poslovala 30. septembra 2019. Za opravljanje storitev po tem datumu lahko obiščete pošte, ki so v bližini.«

Na Ptuju bosta poslej uporabnikom na voljo dve poštni poslovalnici: pošta 2250 Ptuj na Vodnikovi ulici 2 in pošta 2251 Ptuj na Mariborski cesti 19. Naslednji Ptujčanom najbližji pošti sta v Vidmu pri Ptuju in na Ptujski Gori.

Zaradi zaprtja pošte na Rogozniški cesti gre pričakovati večjo gnečo na že tako obremenjeni pošti v središču mesta. Še to: pri pošti na Rogozniški cesti je mogoče parkirati brezplačno, pri pošti v mestu pa ne.

Pojasnila, zakaj so se na Pošti Slovenije odločili zapreti svojo poslovalnico, še čakamo. Domnevati pa je, da je cilj zaprtja, enako kot v drugih podobnih primerih, racionalizacija stroškov.

Bo poziv kaj zalegel?

Na novico o zaprtju pošte se je na svojem Facebook profilu že odzval ptujski poslanec v državnem zboru Andrej Čuš. Vodstvu družbe Pošta Slovenije je poslal poziv, naj o tej potezi še enkrat premislijo: »Poslovalnico obišče ogromno ljudi z levega brega Drave. V primeru zaprtja bo občankam in občanom Mestne občine Ptuj zagotovljena slabša in manj dostopna storitev, še posebej za starejše.« Namignil je še, da bi rezerve pri poslovanju veljalo poiskati kje drugje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice