Minulo soboto so na notranjem dvorišču ptujske kavarne Muzikafe pripravili deveti Ptujski dobrodelni vegetarijanski bazar.

Pri izvedbi dogodka je sodelovalo več kot 40 prostovoljcev, pripravili so okoli 60 slastnih vegetarijanskih in veganskih jedi. Na krožnikih več kot 200 obiskovalcev bazarja so se znašli: pečeni rezanci z zelenjavo iz voka, sojin golaž, zelenjavni ričet, pašteta iz šampinjonov, fižol s čemaževim pestom, zelenjavna pica na polenti, prosene sirove kroglice, veganska gerpa, korenčkovo pecivo in tako dalje.

Organizatorji vegetarijanskih bazarjev, Ptujsko popotniško društvo pOtuj s številnimi partnerji, dobrodelne prispevke vedno v celoti namenijo pomoči potrebnim. Tokrat so zbrali 1200 evrov. Namenili jih bodo Waldorfskemu vrtcu Studenček v Mariboru, ki ga je pred kratkih prizadel požar.

V sklopu dogodka so zato tokrat tudi predstavili waldorfsko pedagogiko. Naslednji ptujski dobrodelni vegetarijanski bazar bo pozimi.

»Vegetarijanski bazar pripravljamo iz ljubezni do ljudi in živali. Globoko verjamemo, da moramo kot človeštvo s svojih jedilnikov dokončno umakniti meso iz živali, saj ta način prehranjevanja prinaša neizmerno trpljenje; v prvi vrsti živalim, namenjenim za zakol, nič manj ljudem, ki si z mesno prehrano kvarijo zdravje in ki v karmičnih izravnavah trpljenje živali plačujejo z lastnim trpljenjem,« so razložili v Ptujskem popotniškem društvu pOtuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice