Lepo vreme privablja tudi dnevne izletnike, promet se vse bolj gosti. Na Gruškovju že šest do sedemkilometrski zastoj.

Ne le, da se bodo turisti odpravljali na morje, marsikdo se bo odločil tudi za dnevni izlet, zato lahko ta vikend pričakujemo na slovenskih cestah zgoščen promet. Ta se je zgostil že včeraj, kolone pa je kot običajno pričakovati na mejnih prehodih s Hrvaško, pred predorom Karavanke, na ljubljanski obvoznici in primorski avtocesti.

Na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je že nastal šest do sedemkilometrski zastoj. 

Čakalna doba je prav tako na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Starod, Vinica, Metlika, Dobovec in Zgornji Leskovec, zastoji pa nastajajo tudi na Hrvaškem in v Avstriji proti Sloveniji. 

Temperature se počasi dvigujejo

Temperature se bodo znova dvignile nad 30 stopinj Celzija, sončno in vroče vreme pa bo vztrajalo tudi prihodnji teden. Najvišje temperature bodo okoli 33, na Primorskem do okoli 35 stopinj Celzija, kjer pa bodo vroča že sama jutra. Trenutne napovedi Agencije RS za okolje kažejo, da bodo temperature proti koncu prihodnjega tedna še nekoliko višje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice