Mariborsko sodišče je Andreja Šiška obsodilo na osem mesecev zapora, pri čemer pa je večino kazni odslužil že s priporom, iz katerega ga je sodišče do pravnomočnosti sodbe izpustilo ob izreku sodbe.

Andrej Šiško, predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija, bi moral v začetku decembra na prestajanje zaporne kazni zaradi marca letos izrečene obsodbe za ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve, poroča Večer.

Marca letos obsojeni Šiško je bil prepričan, da mu ne bo več potrebno oditi v zapor, saj je večino osemmesečne zaporne kazni odslužil že s priporom. A mariborsko okrožno sodišče očitno meni drugače, saj mu je najprej poslalo poziv, da se zglasi v zaporu, nato pa še zavrnilo prošnjo za preložitev prestajanja kazni.

Šiško takrat v zapor ni šel, oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni

Obsojeni je decembra pojasnil, da v zapor ni šel, je pa v oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni. Sodišče je pred dnevi zavrglo njegovo prošnjo za odlog prestajanja kazni. Sklep o tem, da mora v zapor, je postal pravnomočen, zdaj pa je za njim razpisana tiralica, še poroča Večer.

Foto: Ministrstvo za notranje zadeve

Andrej Šiško pa je včeraj na svojem Facebook profilu objavil posnetek in ob njem zapisal: »Tisti, ki me išče, me lahko tudi najde!«

Po poročanju Večera naj bi Šiško zatrjeval, da mu je bil poziv na prestajanje kazni vročen prepozno in napačno, vseeno pa je oddal prošnjo za preložitev prestajanja kazni.

Sodišče pa po poročanju Večera trdi, da so Šišku sklep pravilno vročili, čeprav Šiško vztraja, da o tem ne ve ničesar.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

krmača (nepreverjen)

Nič komentarjev, res čudno, le kdo nas bo čuval čez praznike, v kolikor ga prej zaprejo ?

Karabinere bi (nepreverjen)

uvozili iz Italije ...

In reply to by krmača (nepreverjen)

Starejše novice