Med kandidati za ptujskega župana bo na letošnjih lokalnih volitvah tudi odvetnik Igor Majnik, ki mu je ob podpori liste Ptuj je naš že uspelo zbrati potrebne podpise občanov.

Majnik je dejal, da jim je z lahkoto uspelo zbrati podpise, tudi po zaslugi prepoznavnosti po tistem, ko jim je pred časom uspelo zbrati kar 5000 podpisov proti sečnji dreves na mestni tržnici. Vendar jim prepoznavnost brez politične moči ne koristi, zato odhajajo na lokalne volitve, poroča STA. 

»Prepričan sem, da bomo najmočnejša opcija v naslednjem mestnem svetu, kar je tudi moj glavni cilj na volitvah. Smo najmlajša opcija z najstarejšim kandidatom za župana, kar se mi tudi ne zdi slaba kombinacija,« je dejal Majnik, znan tudi po tem, da je pred dvema letoma na eni od javnih prireditev skušal obračunati z aktualnim županom Miranom Senčarjem. O tem je dejal, da se pravi moški zmenijo v kavarni in ne odhajajo po pravico na sodišče, kot je zdaj moderno.

Majnik tržnice ne bi prenavljal

Glede aktualnih prerekanj okoli prenove tržnice je dejal, da sam nikoli ne bi obnavljal tega dela mesta, pač pa bi obnovil le nekaj bližnjih lokalov. Mesto je namreč po njegovem mnenju doslej imelo staro in lepo tržnico, kakršno sta imela v Sloveniji samo Ptuj in Ljubljana, zdaj pa bodo dobili lepo in novo, kakršno ima vsako večje mesto. Se pa strinja, da zdaj, ko je jama nastala, je treba projekt dokončati, hkrati pa preveriti morebitne nepravilnosti v postopkih, poroča STA. 
 

Na volitve odhaja neobremenjen

Na volitve pri 66. letih odhaja povsem neobremenjen, pravi da je imel pri tem dva cilja, pri čemer je prvega, da se iz mestne hiše umakne najslabši župan v zgodovini Ptuja, že dosegel. Ostane mu samo še to, da na volitvah zmaga lista Ptuj je naš, kar se tiče župana, po njegovem mnenju niti ni pomembno, kdo to na koncu bo. Misli celo, da je na Ptuju nabor dobrih županskih kandidatov, ki bi skupaj predstavljali »dream team«.

Nosilec liste Ptuj je naš bo na volitvah Alen Iljevec, ki je povedal, da so idejo o vključitvi v lokalne volitve sicer res razvili iz civilne iniciative, ki se je upirala podrtju starih dreves na tržnici, a je to bil zgolj povod, da so oblikovali listo, s katero želijo doseči nov koncept in novo politiko.

Kot kaže se bo za župansko mesto potegovalo osem kandidatov

Na Ptuju za zdaj kaže, da se bo za župansko mesto potegovalo osem kandidatov. Po tistem, ko se za ta položaj ne bo še drugič potegoval Senčar, bo njegovo listo zastopal Gorazd Orešek, kot njegov glavni protikandidat pa se bo vnovič preskusil nekdanji dolgoletni župan Štefan Čelan.

Ob Majniku sta kandidaturo napovedala še Nuška Gajšek iz vrst SD in prvi mož Zelenih Andrej Čuš, SDS bo v boj poslala Rajka Fajta, SMC Dejan Dokla, NSi pa Janeza Rožmarina.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice