Fedde Le Grand nastopa na odrih največjih festivalov, letos prihaja še na Kurentovanje (foto: Fedde Le Grand).
Uvertura v letošnje Kurentovanje, že 59. po vrsti, bo v znamenju elektronske glasbe. Prva zabava v Karnevalski dvorani bo v sklopu PurpleFesta, že danes. Nastopil bo svetovno znani didžej in avtor številnih uspešnic ​Fedde Le Grand.

V nizozemskem Utrechtu rojeni didžej in producent je naše opozoril s pesmijo ​Put your hands up for Detroit, ki mu je leta 2007 odprla vrata najprestižnejših klubskih in festivalskih plesišč po vsem svetu. 

V dobrem desetletju je ustvaril zavidljivo kariero in se pozicioniral kot sinonim za plesne hite. Je avtor uspešnic The Creeps, Let me think about it in So much love. Remiksal je pesmi izvajalcev, kot so Robbie Williams, Madonna, Will.I.Am in Coldplay. Nastopa na festivalih širom sveta - Coachella, Tomorrowland, Ultra in Exit so le nekateri izmed njih, kmalu pa bo na spisek dodal še ptujski ​PurpleFest.

Fedde Le Grand pa ni edini didžej svetovnega formata, ki ga bo gostilo najstarejše, 1950 let staro slovensko mesto. Že davnega leta 2004 sta v »starem« Realu nastopili house legendi ​Marshall Jefferson in Martin Solveig.

Na odru Karnevalske dvorane pa sta kasneje stala še ​Tom Novy in diva house glasbe Barbara Tucker,​ ki je kot prva nastopila v »elektronskem« programu Kurentovanja, leta 2009.

Forestlandova zabava na Ptuju, maj 2016 (foto: Xtime)

Družbo na odru bodo Fedde Le Grandu delali ​Sasha Mikac in ​Timo G, ambasadorja festivala Forestland, ki velja za najboljši hrvaški EDM festival, ter ​Kosta Radman, rezident kluba Papaya na znameniti plaži Zrče. Vsi trije stari znanci ptujskih plesišč.

Na Red Bull-ovem odru jih bodo podprli Sam.O.Sim, Ted Funke, David NYX in drugi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice