Vse pogosteje se zgodi, da hobi prerase v nekaj bolj resnega, postane služba, posel, po drugi strani pa lahko še vedno predstavlja sprostitev. Tako je tudi v primeru Saše in Edija, ki izdelujeta izdelke iz lesa.

Zadnje leto dni, ko smo morali bolj ali manj biti doma, je poskrbelo tudi za nove začetke, za odkrivanje talentov, za katere morda nismo vedeli, da jih imamo.

Po drugi strani pa smo se lahko posvetili stvarem, ki jim prej nismo namenjali toliko časa.

Slovensko-bosanska naveza, ki uživa v naravi

V tem času se je začela tudi zgodba Woodland Vibes, ki jo skupaj pišeta Saša in Edi. Zase pravita, da sta preprost par, slovensko-bosanska naveza, ki uživa v naravi, v obiskih prijateljev in sorodnikov, piknikih, dopustih in druženju.

» Vse skupaj se je začelo lani spomladi, ko sva izdelala mizo in klopci za najin balkon ter za teraso pod lugašem na naši vikendici. Sedela sva pod goričkim soncem, on je žagal, zabijal, lepil, jaz sem barvala. Delo nama je takoj postalo všeč. Verjetno zato, ker sva to delala zunaj, na svežem zraku in zato, ker je delati z naravnimi materiali nek poseben užitek,« pravi Saša.

Zanju to ni delo, ampak sprostitev

Delo jima je pravzaprav predstavljalo sprostitev in sta nanj tudi gledala na tak način. 

»Kasneje sva izdelala še drevesce, ki naj bi služilo kot plezalo moji, na žalost nekaj kilogramov pretežki mački, ko pride na počitnice. Kasneje pa so se na njem znašle knjige in sobne rastline. Čez poletje sva si naredila še kavno mizico iz epoksi smole, leseno lučko, stojala za v klet in na hodnik ter obešalnik,« pravi Saša.

Načrtov za prihodnost ne zmanjka

Kot pravi, sta nedolgo za tem v kleti našla police iz stare vitrine in naredila dve poskusni rezalni deski, na katerih sta preizkusila tudi novi rezkalnik. 

»Oba sva si že takrat želela izdelati eno večjo servirno desko, vendar za to nisva imela dovolj lepega lesa in ideja je morala počakati. Jeseni pa je bil Edi z mojim očetom na obisku pri očetovem prijatelju, ki se že, odkar se spomnim ukvarja z lesom, pri gospodu Bateku. On je bil tisti, ki je Ediju dal v dar prelepo skoraj trimetrsko desko evropskega oreha, s katere so nastale najine prvi tri servirne deske, za kar sva mu izjemno hvaležna,« pripovedujeta. 

Pod imenom Woodland Vibes za zdaj izdelujeta samo servirne deske, v bližnji prihodnosti pa bi se rada posvetila tudi izdelavam lučk, masivnih miz in izdelavi lesnih izdelkov v kombinaciji z epoksi smolo. 

Doslej sta izdelke večinom podarila

Kot pravita, se ideje rojevajo same od sebe, nekatere pa vidita tudi na Pinterestu. Svoje pa dodajo tudi prijatelji in sorodniki, ki imajo različne predloge.

Vse izdelke do zdaj sta izdelala izključno iz orehovega lesa, ki ga nabavita pri lokalnih ponudnikih. Njuna zgodba je, kot pravita, šele na začetku.

»Zdaj z izdelki trg šele tipava. Več ali manj so skoraj vsi do sedaj narejeni izdelki šli v dar najinim sorodnikom in prijateljem. Zadeva je bila odlično sprejeta, prejela sva veliko pohval in dobronamernih nasvetov. Sama sem sicer mnenja, da je les v zadnjih letih na splošno postal nekoliko bolj aktualen,« pravi Saša. 

Po njunem mnenju se po preplavi plastike in umetnih materialov ponovno začnemo zavedati, kako plastičen je svet okoli nas.

»Zato se skušamo vrniti v naravo in se ponovno obdati z naravnimi materiali, ki umirjajo. No, vsaj naju,« dodajata. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice