Na današnjem sestanku na temo rekonstrukciji ptujske Ormoške ceste so predstavniki civilne iniciative dobili možnost, da predstavijo dodatne zahteve. Direkcija za infrastrukturo obljublja odgovore v dveh tednih.

Čeprav je ptujska županja sestanek predstavnikov občine, Tomaža Willenparta iz direkcije za infrastrukturo  in predstavnikov civilne iniciative za južno obvoznico, na kateri so govorili o rekonstrukciji Ormoške ceste, označila za konstruktivnega in korak v pravo smer, pa bo besedah vodje civilne iniciative Sergeje Puppis Freebairn niso dorekli nobenih konkretnih rešitev:

»Smo pa dorekli način komunikacije, sodelovanje, podali pa smo tudi nove pripombe, na katere bomo dobili odgovore«. Ob tem Puppis Freebairnova poudarja, da se vsekakor zavzemajo, da cesto čimprej obnovijo, saj je v slabem stanju, a ob upoštevanju želj občanov. Čas za dogovore o spremembah načrtov, seveda v mejah možnosti, pa bo, kot je pojasnil Willenpart, šele, ko bodo prišli na teren cenilci, saj so ljudje izrazili veliko želja glede priključkov, strmine dovozov in strahu pred izlivanjem vode na dvorišča.

Želijo, da se promet na tej cesti umiri

Ob obnovi sicer ostaja glavna bojazen civilne iniciative, da bo ta cesta po obnovi služila kot podaljšek hitre ceste Ormož – Markovci. »Dejstvo je, da je ta cesta že danes prometno preobremenjena, prehrupna. Želimo, da se promet na tej cesti umiri, tudi z določenimi ukrepi. In da postane cesta prometno varna, predvsem za otroke.« Civilna iniciativa že nekaj časa vztraja tudi na preusmeritvi tovornega prometa na avtocesto, pri čemer naj bi jih bil Willenpart pripravljen podpreti.

Direkcija naj bi v roku 14 dni občini posredovali pisne odgovore. »Letos želimo končati parcelacijo in cenitve zemljišč. V kolikor bi to naredili do jeseni, bi lahko objavili razpis in nato naslednjo pomlad začeli z izvedbo del,« pravi Willenpart, ki še dodaja, da ne nasprotujejo predlogu civilne iniciative, da dela izvajajo v smeri od Ptuja proti Ormožu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice