Gobe že zasedajo nakupovalne prostore na mestnih tržnicah. Kakšne so pa cene in na katerih mestnih tržnicah jih boste našli?

Na tržnici v Mariboru lahko najdemo jurčke, katerih košarica stane sedem ali osem evrov. Na voljo so tudi nekoliko cenejše lisičke, za katere boste odšteli štiri evre. 

Na tržnici v Murski Soboti stane polkilska posodica jurčkov deset evrov, vendar se le razglejte, saj jih lahko na isti tržnici dobite tudi po osem evrov na posodico, če le vzamete nekoliko večjo količino.

Ljubljanska tržnica po cenah letos prednjači, saj tukaj najdete kilogram gob za 20 evrov, prevladujejo pa jurčki in lisičke. 

Jurčki na ljubljanski tržnici.

Na Ptuju gob še nismo zasledili. Če boste imeli srečo, bo kakšna branjevka na tržnico prinesla manjšo količino gob. Zaupale so nam, da je letos gobarska sezona nekoliko slabša kot lani, najde se manj, veliko je pa tudi črvivega. 

Tako kot na Ptuju, pa tudi na tržnici v Ormožu večje prodaje gob letos še ni bilo. 

Ste vedeli?

Posamezni gobar lahko nabere do dva kilograma gob, prav tako pa mora gobe na grobo očistiti kar na rastišču. Gobariti se vedno odpravite s košarico, saj tako poskrbite, da trosi prosto padajo iz košarice in sejejo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice