Vsi, ki se odpravljate na Ptuj, se za vas začenjajo prometne nevšečnosti. Več kot leto bo namreč zaprt stari most na Ptuju, zaradi česar bo promet preusmerjen preko Puhovega mostu.

Kar lep čas bo rekonstrukcija starega ptujskega mostu posegala v življenje prebivalcev najstarejšega slovenskega mesta, kjer bo Pomgrad z deli zaključil šele konec septembra naslednje leto, vse dotlej pa bo most zaprt za ves promet.

Motorni promet preko Puhovega mostu

V času zapore so obvoz za motorni promet uredili preko Puhovega mostu, za peš in kolesarski promet pa čez bližnjo brv za pešce in kolesarje. Slednjo bodo v skladu z dogovorom z občino lahko uporabila tudi interventna vozila.

Po podravski avtocesti brez vinjete

Po sedanjih podatkih so most čez Ptuj, ki ga dnevno prevozi okoli 15.000 vozil, zaprli v ponedeljek ob 11. uri. Sicer pa so se lokalni predstavniki z Darsom dogovorili, da bo v času del omogočen prevoz brez vinjet po podravski avtocesti med izvozoma Hajdina in Draženci ter po državnih cestah izven strnjenih naselij ter le delno po občinski Zagrebški cesti.

Rok obnove naj se skrajša

Zaradi težavnih prometnih razmer, ki se Ptuju obetajo več kot leto dni, se je že pred časom organizirala civilna iniciativa. Ta po besedah Aleša Kolarja zahteva, da se rok obnove mostu bistveno skrajša, saj je leto in pol za lokalne uporabnike popolnoma nesprejemljivo.

"Po naših izračunih bo gospodarska in negospodarska škoda skupaj znašala kar desetkrat več kot sama obnova mostu. Edina dolgoročna alternativa je zato gradnja tretjega mostu na Ptuju," je dejal Kolar pred časom in dodal, da so škodo, ki bo nastala v letu in pol, ocenili na vsaj 40 milijonov evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice