V času epidemije in tretjega vala je mnogo posameznikov prepričanih, da ukrepi za preprečevanje nove koronavirusne bolezni ovirajo zdravljenje drugih bolezni. Zato v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor razbijajo mite in navajajo dejstva.

Medtem ko nekateri zdravstveni delavci v celem mesecu niso imeli niti enega prostega dneva, drugi od doma delijo teorije zarote.

Ena izmed takšnih je, da bo zaradi ukrepov za zajezitev koronavirusa umrlo več ljudi, saj naj bi ukrepi ovirali opravljanje prvih pregledov in zdravljenje drugih bolezni.

Ta mit razbijajo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, od koder so sporočili, koliko prvih pregledov so opravili v marcu letošnjega leta in koliko v istem obdobju prejšnjega leta.

V obdobju od 1. marca do 31. marca 2021 so v urgentnem centru opravili 4136 prvih pregledov, v internistični nujni pomoči 832, v otorinolaringološki urgentni ambulanti pa 464 prvih pregledov. Prejšnjega marca je bilo v urgentnem centru 1700 manj pregledov, in sicer 2436, v internistični nujni pomoči je bilo nekoliko več primerov kot letos, 921, v otorinolaringološki urgentni ambulanti pa smo letošnjega marca zabeležili 99 več primerov kot lani.

V porodnišnici se je letošnjega marca rodilo več otrok

Letošnjega marca je bilo v nevrološki urgentni ambulanti opravljenih skupno 251 prvih pregledov, prejšnje leto 281, v urgentni ambulanti za infekcijske bolezni in vročinska stanja 23 tovrstnih pregledov, prejšnjega marca 227, v dermatološki urgentni ambulanti 243, lani 146 in v ginekološki urgentni ambulanti 169 prvih pregledov, 65 več primerov kot lani.

onkološki urgentni ambulanti so letošnjega marca opravili štiri manj preglede kot lani, v pediatrični urgentni ambulanti skupno 228 pregledov, lani 187, v psihiatrični urgentni ambulanti pa 131 prvih pregledov, lani 94. V mariborski porodnišnici se je v marcu rodilo 159 otrok, kar je 65 več kot prejšnje leto.

V tabelah so podatki o številu prvih pregledov v urgentnih ambulantah Univerzitetnega kliničnega centra Maribor za marec 2021 in za primerjavo še za marec 2020.

Vir: Univerzitetni klinični center Maribor

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Claudia Klein (nepreverjen)

Pozdravljeni in dobrodošli v Spotcap Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem Nemka in ponujam vse vrste posojil

Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | [email protected] | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker po vsem svetu ponujamo odlične storitve posojanja

Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), nudimo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako si lahko izposodite do 15 milijonov evrov in damo posojila po nizki obrestni meri 3% na leto. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

Priznam, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo, jih je veliko ljudi tako težko dobiti pri lastnih posojilih pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. visoka obrestna mera, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kakršni koli drugi razlogi

Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete

Nudimo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na [email protected] | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | & takoj se vas bomo posvetili

Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

Vaša finančna svoboda je v vaših rokah !!

Starejše novice