V ptujskem mestnem središču bo od srede do predvidoma junija zaradi gradnje mestne tržnice zaprta Slomškova ulica, od križišča z Miklošičevo do Ulice Viktorina Ptujskega, zato bo spremenjen tudi vozni red mestnega potniškega prometa.

Kot še dodajajo na mestni občini, se čas zapore lahko tudi spremeni zaradi še neznanega obsega arheoloških najdb. Zaradi zapore ceste bodo stanovalcem in dostavi z začasnim semaforjem omogočili enosmerni izmenični promet po Prešernovi ulici in dvosmerni promet na Slovenskem trgu, poroča STA. 

Sprotno predhodno obveščanje

Izvajalec del bo stanovalce in imetnike poslovnih lokalov sproti predhodno obveščal o vseh vplivih gradnje na posamezne dostope oziroma o posegih ob njihovih objektih.

Hkrati z zaporo ulice bo prišlo tudi do spremembe pri izvajanju mestnega avtobusnega prevoza. Mestni avtobus bo vozil po spremenjeni trasi s postajališča Pod gradom mimo novega postajališča na Vinarskem trgu ter po Dravski ulici mimo ptujske obrtne zbornice do Zadružnega trga, poroča STA. 

V času zapore tako avtobus ne bo ustavljal na postajališčih pri tržnici, Turistično informacijskem centru Ptuj in Osnovni šoli Olge Meglič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice