Zaradi slabše vremenske napovedi so organizatorji tradicionalne Lampiončke prestavili za teden dni. »Praznik« mariborskih študentov se bo po prvotnem programu odvil v torek, 21. maja.

Kljub temu da so se Lampiončki v svoji dolgoletni tradiciji odvili že v vseh vremenskih pogojih, pa se bo najbolj tradicionalna študentska prireditev v Sloveniji – Lampiončki 2019, odvila v torek, 21. maja.

Dnevno dogajanje si bodo ob tradicionalnih športnih igrah študentje popestrili ob številnih zanimivostih spremljevalnega programa, osrednji večerni glasbeni program pa sestavljajo Siddharta, Tabu, Leteći odred, Help! A Beatles Tribute in novi zmagovalci natečaja ŠOUROCK – Fat Butlers. Skozi celotno prireditev, ki se bo odvila v mariborskem študentskem kampusu Gosposvetska, organizator pričakuje okoli 10.000 obiskovalcev.

Žiga Pirš, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru, dodaja: »Kot vsako leto želimo študentom in ostalim obiskovalcem zagotoviti kakovostno prireditev, s tem namenom smo se odločili, da letošnje Lampiončke zamaknemo za teden dni. Pomembno je, da na dogodku uživajo vsi obiskovalci, izvajalci in tisti, ki Lampiončke pripravljamo. Študentom želimo lepo preživet dan, ki ga naj izkoristijo za odmor od študijskih obveznosti pred ključnim obdobjem na fakultetah. Hkrati pa pozivamo mlade, da skrbijo za okolje, sproti odlagajo smeti v zato namenjena mesta ter po končani prireditvi spoštujejo prebivalce mesta in mirno odidejo domov.

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

Od različnih lokacij v Mariboru, do samega prizorišča, je za vse obiskovalce na dan dogodka organiziran brezplačni krožni avtobusni prevoz.

DNEVNI PROGRAM (pričetek ob 13. uri):

Celotno dnevno dogajanje je letos združeno pod geslom zabavnega prizorišča »FUN PARK«, kjer se bo prav za vsakega našlo kaj zanimivega.

FOOD CORNER (predstavitev gostinskih ponudnikov po vzoru »odprte kuhinje«)
OBALNA STRAŽA z GAŠPERJEM BERGANTOM
ŠPRICAR ISLAND
AREA 56 (Live graffiti, break dance tekmovanje ter osvežilni koktejli)
LAMPIONČKOVE IGRE
AKCIJA 0,00, KADILSKA POLICIJA in REHIDRACIJSKA EKIPA (ozaveščanje o pomen zdravega načina življenja in opuščanju nezdravih življenjskih navad)

KONCERTNI PROGRAM (pričetek ob 18. uri):

FAT BUTLERS - Zmagovalci ŠOUROCK-a 2019;
SIDDHARTA;
TABU;
LETEĆI ODRED;
HELP! A BEATLES TRIBUTE;
AKUSTIČNI ORGAZEM.

Celotno prireditev bo letos povezoval priljubljen stand-up komik Gašper Bergant.

Za vstop na letošnje prizorišče morajo obiskovati imeti enotno vstopnico (za dnevni in večerni del), ki jo je v predprodaji možno kupiti v Kavarni ŠTUK ali na vseh prodajnih mestih Eventima. Cena vstopnice v predprodaji je 5 evrov, medtem ko ta na dan dogodka znaša 7 evrov.

Že kupljene vstopnice veljajo za prestavljen datum, v kolikor pa se kdo ne more udeležiti dogodka, lahko vstopnico do 20. maja vrne na prodajnem mestu, kjer je bila kupljena.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice