V času zapore mostu čez Dravo se pričakujejo zastoji na celotnem območju obvoznih poti, predvsem v času prometnih konic. Posledično bodo zastoji na širšem območju prometne mreže.

Ob omembi zapora mostu, ki bo med se marsikateremu uporabniku mostu pred očmi prikažejo dolge čakalne vrste, ko bodo Dravo prečkali preko Puhovega mostu. Da bo čakalni čas čim krajši, bodo obvoze ustrezno označili. Od 3. julija bo most čez Dravo zaprt, kar pomeni, da bo Ormoška cesta od križišča z Mariborsko do križišča z Osojnikovo cesto zaprta do 30. 9. 2018. 

Ureditev in označba obvozov

Na Mestni občini Ptuj so izdelali natančen načrt obvoznih poti. 

Na zahodnih vpadnicah so ukrepi predvideni že v avtocestnem priključku Hajdina. V avtocestnem priključku Hajdina se predvidoma prekrije napis Ptuj center. Vozniki, ki bodo nadaljevali vožnjo do naslednjega priključka (Draženci), so tam že po obstoječi signalizaciji vodeni za Ptuj v smeri Puhovega mostu.

Za vozila, ki prihajajo s severa po R3-710/0352 ter iz smeri Kidričevega, je predviden obvoz za center Ptuj po R3-710/0352 v smeri jug do obstoječega križišča z lokalno cesto LC 328201 (Zagrebška cesta), kjer je že obstoječa signalizacija za center Ptuj. V prvem krožnem križišču za bencinskim servisom Petrol je vodena smer center Ptuj na Puhov most.Na vzhodni strani zapore mostu čez Dravo je v križišču Osojnikove ceste z Ormoško predvidena signalizacija o zaprtju mostu prek Drave ter voden promet za smer Hajdina proti vzhodu po Ormoški cesti do krožnega križišča s Puhovo ulico ter v nadaljevanju v smeri Puhovega mostu.

Obvoze bodo v teh dneh označili kot je prikazano na skici.
Karta obvozov za Ptuj

Po delu avtoceste brez vinjete

Brezvinjetni sistem bo zagotovljen na odseku AC od razcepa Draženci do izvoza Hajdina v celotnem času zapore mostu, od 3. 7. 2017 do 30. 9. 2018. Ureditev bo označena s prometno signalizacijo.

Intervencijska vozila, pešci in kolesarji preko Peš mostu

V času popolne zapore mostu čez Dravo bodo uredili most za pešce in kolesarje kot začasno intervencijsko pot za vozila na nujni vožnji, tako da bodo možni prehodi intervencijskih vozil ter manjšega avtobusa javnega mestnega potniškega prometa hkrati s peš in kolesarskim prometom. Dodatna ureditev prehoda bo urejena s prometno signalizacijo in daljinskimi zapornicami.

Mateja Tomašič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice