FOTO: Kurentovanje/Pigac.si
Ptujski zavod za turizem se je odzval na prispevek objavljen v Slovenski kroniki. Zatrjujejo, da Komisija za preprečevanje korupcije ne vodi postopka proti Javnemu zavodu za turizem Ptuj.

Javni zavod za turizem Ptuj se je odzval na prispevek Slovenske kronike na RTV Slovenija, ki je med drugim napovedal, da konflikt interesov pri izbiri ponudnika za izvedbo programa v Karnevalski dvorani ugotavlja Komisija za preprečevanje korupcije.

Zavod za turizem: Postopek KPK proti nam ne obstaja

Kot sporočajo iz Zavoda za turizem Ptuj, KPK nikoli ni vodil postopka proti Javnemu zavodu za turizem Ptuj ali njeni direktorici: »V času izvedbe javnega razpisa za izbor izvajalca Karnevalske dvorane je bila Katja Gonc na porodniškem dopustu in iz postopkov formalno in dejansko izločena, pooblastila za vodenje in zastopanje zavoda pa je imela druga oseba.«

Konflikt interesov pri izbiri ponudnika za izvedbo programa v Karnevalski dvorani

»Tudi če bi KPK ali kdorkoli obravnaval razpis za Kurentovanje 2019, bi ugotovil, da konflikta interesov ni bilo. Zavod izbira ponudnika za izvedbo programa v Karnevalski dvorani preko javnega razpisa. Izbiro med ponudniki opravi komisija, ki je sestavljena iz predsednika sveta zavoda, predstavnika ustanovitelja in vodje projekta,« pojasnjujejo iz zavoda za turizem in trdijo, da direktorica zavoda ni bila del te komisije, saj zaradi porodniškega dopusta v tistem času ni bila na delovnem mestu. 

Nepravilnosti pri razpisu za izbiro ponudnika za izvedbo programa v Karnevalski dvorani?

Zavod za turizem se je odzval tudi na neuradne informacije, da bi naj prišlo do več nepravilnosti pri razpisu za opravljanje Karnevalske dvorane, pomanjkljiva naj bi bila tudi dokumentacija, ki govori prav o raznovrstnosti ponudbe hrane in pijače. Tudi slednje zavod zanika.

»Razpisi, ki jih objavlja zavod so javno objavljeni in so bili tudi posredovani vsem medijem. Nikoli in nikdar ni nihče ugotavljal ali ugotovil, da bi bile, kakršnekoli nepravilnosti pri kateremkoli razpisu Javnega zavoda za turizem Ptuj,« so zapisali.

»Javni zavod za turizem Ptuj je odgovorna javna institucija, ki posluje strokovno, zakonito in transparentno. Prepričani smo, da bo to napovedana revizija s strani ustanovitelja tudi potrdila oziroma ugotovila, da v zavodu delamo zakonito in gospodarno, v skladu s svojim poslanstvom in interesi ustanovitelja,« so se še odzvali.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Miki (nepreverjen)

Iz te vaše greznice preveč smrdi, da bi vam verjel. Noben parfum ne pomaga.

Starejše novice