Kriminalisti preiskujejo ravnanje mame dečka Gala, ker naj bi bili stroški operacije in rehabilitacije dečka s prirojeno deformacijo rok nižji od zneska, ki ga je sporočala, poroča Kanal A.

Kot poroča Kanal A, naj stroški operacije in rehabilitacije v ZDA ne bi dosegli sprva predvidenih 150.000 evrov, ampak okrog 68.900 evrov.

Dokumenti, s katerimi razpolagajo na Kanalu A, dokazujejo, da je bila prvotna cena operacije in rehabilitacije na Floridi 82.000 evrov, a naj bi Galova mama prejela popust. Že od konca decembra je tako že vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija v višini 8900 evrov že plačana, pa je treba nakazati le še 60.000 evrov.

Po informacijah Kanala A je Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič ameriškega zdravnika v elektronskem sporočilu opozorila, da ga zna kdo od slovenskih novinarjev še kaj povprašati o ceni operacije in ga prosila, da tega novinarjem ne razkrije.

Delovanje Galove mame po informacijah televizije zdaj preiskujejo tudi kriminalisti. Policija je potrdila, da predkazenski postopek poteka, drugih informacij pa zaradi interesa nadaljnjih postopkov še ni mogoče posredovati.

Kljub temu da je znesek, ki naj bi bil potreben za Galovo operacijo, že zbran, akcije še nihče ni ustavil, poroča STA. Denar za Gala bodo na mariborskem Karitasu zbirali do oktobra letos.

Karitas, ki je po zapletih pri zbiranju donacij v društvu Maus prevzela zbiranje denarja za Gala, je sporočila, da bo denar za operacijo nakazala direktno bolnišnici, kjer bo potekala operacija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice