Agencija za okolje je izdala sklep o pravnomočnosti okoljevarstvenega dovoljenja za lakirnico Magne v Hočah in ga poslala avstrijskemu investitorju.

»Pred eno uro smo prejeli okoljevarstveno dovoljenje od Arsa, ki je pravnomočno. To pomeni, da je s tem izdano tudi obratovalno dovoljenje za poizkusno proizvodnjo,« so za Mariborinfo sporočili iz Magne.

Datum, kdaj bo proizvodnja začela obratovati, bodo sporočili v ponedeljek, predvideva pa se, da bo 200 zaposlenih lahko začelo delati že v prihodnjem tednu.

Naj spomnimo, da je vlada zavrnila sprejem predloga spremembe Zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v Občini Hoče-Slivnica, saj ni želela problematike reševati le za enega investitorja. Dopolnitev zakona, ki ga je pripravilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, je predlagalo združenje Rovo.

Okoljevarstvena organizacija je želela, da se za Magnino investicijo v Hočah izvzame določilo zakona o vodah, ki govori o prepovedi njene dejavnosti na vodovarstvenem območju. Vlada je ugotovila, da so okoljevarstvena soglasja v enakih postopkih kot Magna doslej pridobile tudi druge družbe, zato se ji izjema za enega investitorja ne zdi upravičena.

Služba vlade za zakonodajo je glede takšne rešitve podala negativno mnenje, zato vlada predloga okoljevarstvene organizacije ni potrdila. A ne glede na vse, se je že po sestanku Rovo odpovedal upravnemu sporu glede okoljevarstvenega dovoljenja, ki je sedaj postalo pravnomočno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice