Render območja.
Prenovljena Stara steklarska bo naposled odprla svoja vrata!

Prenovljena Stara steklarska bo naposled zaživela. Prenovljeno kulturno stičišče si bomo lahko prvič ogledali v četrtek, 22. junija, ko bo slovesno odprtje. 

Že naslednji dan, 23. junija, pa se bo v stavbi odvila proslava ob državnem prazniku. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Robert (nepreverjen)

In to po dolgih 2,5 letih zaprtja in planiranih 2 letih . V tem času smo ves čas imeli 100% zaprte kar 3 ulice v katerih pa je bilo realnega delalo za slabega pol leta in še to vmes z več tedenskimi presledki. Pa mi odgovorite, kje še se to na svetu dogaja? Ptuj je vzor najslabšega izvajanja obnavljanja javnih prostorov. Pa naj se nikar ne izgovarjajo na arheloško pomembnost Ptuja, saj so na svetu zgodovinsko pomembnejša mesta od Ptuja kot so npr. Rim, Atene itd pa takih obdobij obnov ne poznajo, če jih slučajno bi, ti dve mesti nebi bili nikdar obnovljeni glede na njuno velikost. Ptujčani smo pač vzor predolgih in nedokončanih obnov naših ulic. Spomnite se samo obdobja obnavljanja mestnega trga, tržnice, izvedbe podhoda na Osojnikovi cesti, da ne omenjam pred leti in danes že povsem infrastrukturno uničenega Slovenskega trga, pa še nekaj nedokončanih cvetk kot je izgradnja minoritske cerkve in njene osvetlitve, dominikanski samostan, grajski hrib in še in še.
Za konec pa moram priznati da je obnova steklarskih delavnic in pripadajočih ulic po zdajšnjih izgledih estetsko, zgodovinsko in krajinsko zelo lepo izvedena. Čas pa bo pokazal ali je bila investicija upravičena in funkcionalna.

Saw (nepreverjen)

bedak......

In reply to by Robert (nepreverjen)

BEDAK (nepreverjen)

Več nas je, ki tako mislimo.

In reply to by Saw (nepreverjen)

Starejše novice