Dom upokojencev pripravlja idejno zasnovo za Medgeneracijski center, kjer bo imelo svoje prostore tudi Društvo sožitje Ptuj, ki združuje osebe z motnjami v duševnem razvoju.

Ob današnjem obisku Ptuja je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj opravil tudi sestanek z županjo Nuško Gajšek, direktorico Doma upokojencev Ptuj Jožico Šemnički in predsednikom Društva sožitje Ptuj Jankom Šumanom, kjer je bila dana zelena luč nadaljevanju projekta gradnje medgeneracijskega centra na Ptuju.

Preveliko večposteljnih sob, potrebna preureditev

S prostorsko stisko se soočajo tako v bivalni enoti društva, ki združuje osebe z motnjami v duševnem razvoju, kot v ptujskem domu upokojencev. "Osrednja enota doma upokojencev je za sodobne standarde bivanja starejših prevelika in zmanjšati bi bilo potrebno predvsem število ljudi v večposteljnih sobah," je po obisku povedal minister Cigler Kralj.

Minister podpira načrtovanje medgeneracijskega centra

Direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički je tako ministra vprašala, ali je naklonjen gradnji nove enote, ki bi bila pravzaprav medgeneracijski center. "Glede na to, da je ministrica izkazala veliko resnost pri tem načrtovanju in da so tudi ostali deležniki v lokalni skupnosti že zelo daleč pri finančnem načrtovanju, seveda podpiramo ta načrt," je na Ptuju jasno povedal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Pripravljajo idejno zasnovo, nato se bodo lotili pridobitve gradbenega dovoljenja

Direktorica Doma upokojencev Ptuj je bila vesela pozitivnega odziva ministra in obljubila odzivnost pri nadaljnem načrtovanju projekta. "Trenutno smo v fazi idejne zasnove, pripravljamo pa tudi investicijski plan. Zdaj gremo še korak naprej proti pridobitvi gradbenega dovoljenja," je ob boku ministra povedala še Jožica Šemnički.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice