Iz Mestne občine Ptuj so sporočili, da se je Vlada Republike Slovenije pozitivno opredelila do predloga ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc in odobrila izvedbo investicije Urgentni center Ptuj.

»Ker se je vrednost projekta Urgentni center Ptuj v teku priprave potrebne dokumentacije za začetek gradnje od leta 2015 do 2017 spreminjala, je bilo treba v proračunu zagotavljati spremenjene zneske. Prva vrednost investicije je znašala 2.493.609,89 evrov z DDV. Po spremembi ocene vrednosti investicije, dinamike in virov financiranja in novelaciji št. 2 investicijskega programa v letu 2017 pa znaša 3.398.981,93 evrov z DDV,« so zapisali v kabinetu župana Mirana Senčarja.

Dolgoletna prizadevanja za ptujski urgentni center

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je zbrane podatke o projektu, obrazložitve za spremembo veljavnega razvojnega načrta programov (NRP) 2018–2021 podala ministrstvu za finance, ki na prejeti predlog po preverbi finančnih in drugih formalnih podatkov ni imelo pripomb. Mnenje finančnega ministrstva pa je bila dovolj dobra podlaga za današnji sprejem sklepa Vlade.

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je po odločitvi Vlade RS povedal: »Na Mestni občini Ptuj, župani drugih občin Spodnjega Podravja in vodstvo Splošne bolnišnice Ptuj smo si v preteklih dveh letih in pol intenzivno prizadevali za začetek gradnje Urgentnega centra Ptuj. Angažirali so se tudi številni gospodarstveniki in politični predstavniki Spodnjega Podravja na državni ravni, pri tokratni ključni in pomembni odločitvi, da je vlada še v aktualni sestavi sprejela končno odločitev, pa še posebno minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc ter državna sekretarka dr. Aleksandra Pivec.«

Kdo vse financira urgentni center?

Financiranje izgradnje Urgentnega centra bi si po aktualnem finančnem planu razdelili: ministrstvo za zdravje (2.549.124,23 evrov za upravičene stroške), Splošna bolnišnica Ptuj 229.517,71 evrov, lokalna skupnost – konzorcijska pogodba 300.193,00 evrov in donacije gospodarstvenikov 320.146,99 evrov.

Financiranje izgradnje Urgentnega centra si bodo razdelili ministrstvo za zdravje, Splošna bolnišnica Ptuj, lokalna skupnost – konzorcijska pogodba in donacije gospodarstvenikov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice