Slika je simbolična.
Vlaganja v vodovodni sistem se nadaljujejo, a zatika se pri izredno visokih cenah.

Alen Jevtović, direktor ptujske občinske uprave je županom na kolegiju spodnjepodravskih županov razkril, da so prejeli ponudbe za javna naročila za gradnjo globinskih vodnjakov in zamenjavo krmilnikov. Pri tem pa je ponudba za prvi sklop kar dvesto odstotkov višja, kot so pričakovali. 

Za prvi sklop je ponudba znašala kar 355 tisoč evrov, na drugega pa 101 tisoč evrov. Obe ponudbi se zavrnete. Prva iz razloga, ker je precej dražja od pričakovane, druga pa iz razloga, da se najprej potrdi ponudba za prvi sklop. 

Jevtović je obvestil še, da priprava projektne dokumentacije za povezovalne cevovode in objekte s tehnološko opremo že poteka. 

Nujna investicijska vlaganja pa potrjena

Župani pa so na kolegiju potrdili nujna investicijska vlaganja za leti 2022 in 2023. Gre za štirinajst projektov, pri čemer ima posebno pomembnost izvedba povezovalnega vodovoda med Draženci in Lancovo vasjo, ki je vredna 27 tisoč evrov. 

Med projekte še spada nadgradnja in posodobitev programske opreme, filter železa in mangana v Dražencih, vgradnja naprave za doziranje ogljikovega dioksida v Dravinjskem vrhu, črpališče Skorba, ureditev čistilne naprave na Sovretovi poti, črpalka v Skorbi, obnova vodohrana Nadol, Borl, Žitečka vas, nastrešek pri vodnjaku v Skorbi, transformator v Lancovi vasi, obnova čistilnih naprav Preša in Sveča in črpalka za globinski vodnjak. 

Projekti so skupaj vredni 498.234,50 evrov in so na kolegiju dobili zeleno luč.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice