V Trčovi je danes na vse zgodaj zjutraj zbrana množica na pot pospremila lastnika samopostrežne trgovine Griček. Branko Lukič, bolj znan kot Luka, se je odpravil na izjemen kolesarski podvig. Kolesaril bo vse do otoka Pašman.

V Malečniku in okolici ni človeka, ki ne bi poznal lastnika samopostrežne trgovine Griček. Branko Lukič – Luka je znan kot nekdo, ki se z veseljem loti takšnih in drugačnih izzivov. Kot zadnjega bo na seznam dodal dolgo kolesarjenje do otoka Pašman. 

Podvig je spodbudila stava

Začelo se je s stavo. Prijatelj je pred svojim odhodom na dopust na otok Pašman za šalo vprašal, kdo si upa s kolesom za njim. Luka je bil takoj za akcijo in je izziv sprejel. 

Hitro je začel priprave za 407 kilometrov dolgo pot do trajekta na Pašman. Pot bo s kolesom nato nadaljeval čez otok. Če bo šlo vse po načrtih, bo Luka na cilj prispel po štirih dneh. V načrtu je torej, da vsak dan prekolesari okoli 100 kilometrov. Prva etapa je sedaj že za njim.

Posebnih priprav na 'pecikl turo' ni imel

Kot je povedal Luka, posebnih priprav pred začetkom potovanja ni bilo: »Bolj je to izziv, da vidimo, ali smo to zmožni narediti.« Sam je sicer v dobri kondiciji, ki jo ohranja s kolesarjenjem, predvsem pa veliko igra nogomet. 

»To je res izziv, ker ne vemo, kaj nas čaka,« je povedal Luka, ki upa, da mu po poti preveč preglavic ne bo povzročalo muhasto vreme. 

Na pot se ni podal sam, ampak ga bo z avtom spremljal Darko Nedeljko. Ko ga je Branko poklical in mu povedal svoj nenavaden načrt, ta ni okleval, vprašal je le: »Kdaj gremo?« »Brez njega ne bi bilo nič,« je povedal Luka.

Na otoku Pašman bo Lukiča pričakal tudi župan

Ob petih zjutraj je tako Luka sedel na kolo in ob močni podpori družine in prijateljev začel zahtevno potovanje. 

Skupina prijateljev se mu bo na koncu poti pridružila, s kombijem se bodo pripeljali za njim, da bodo zadnjih nekaj kilometrov prekolesarili skupaj.  

»To moraš biti malo nor,« so v šali povedali njegovi prijatelji. Tudi mi upamo, da bo Luka ta nor kolesarski podvig uspešno prestal. Mogoče pa bo naslednjo leto iz Trčove do Pašmana krenila že skupina kolesarjev.  

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Ivan (nepreverjen)

Gremo Luka, ti to zmoreš.

Štefka Konečnik (nepreverjen)

Kje je volja se vedno pride na cilj. Tudi moj mož in prijatelj ki je imel željo da enkrat gre iz Postojne v svojo vas v Bosno z biciklom 457 km sta se kar pri šnopčku zmenila da gresta na pot. In sta res šla brez težav prispela na cilj. Ob poti pa domačini niso skoraj verjeli da so eni tako nori in z biciklom se tako daleč vozijo. V 3 dneh smo prispeli na cilj. Jaz sem bila spremljevalka in skrbela da so bili založeni s pijačo in pravilno prehrano.
Luka srečno na poti in brez težav.

Starejše novice