Kljub mrazu in krajšim dnevom se približno deset odstotkov parov odloči za poroko pozimi. V zimskem času je več možnosti, da bodo želeni poročni ponudniki dostopnejši in cenejši.

Po podatkih statističnega urada zimo za svoj čas poroke izbere približno deset odstotkov vseh parov. Ta delež se v zadnjih letih ne spreminja kdo ve kaj, kot poroča STA pa je usodni "da" v času koledarske zime med leti 2014 in 2018 v povprečju dahnilo 650 parov letno.

Zanimivo je, da se cene poročnih oblek lahko spustijo tudi za petdeset odstotkov je za STA povedala organizatorka porok Gordana Viher. Obenem naj bi bila izbira ženskih poročnih oblek za izposojo pozimi precej večja kot poleti. Večplastne poročne obleke so poleti lahko prevroče, pozimi pa prav prijetne.

Z izjemo decembra naj bi bilo bistveno lažje in ceneje dobiti tudi prostor za poroko, seveda pa je vse odvisno od pričakovanj para. Takšni, ki se poročijo pozimi najbolj prisegajo na poroke na Rogli, Pohorju in v Kranjski Gori ob jezeru Jasna, še piše STA.

Ob tem dodajajo, da naj bi se vse več Slovencev odločalo tudi za poroke v toplejših krajih, kot so Kanarski otoki. Tako letalske karte kot tudi namestitev so v tem času tudo do petdeset odstotkov nižje kot poleti, temperature pa so ravno pravšnje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice