Zima se je poslovila v velikem slogu in čeprav lahko pri nas sneži še vse do maja, nas vendarle čaka otoplitev.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno in ponekod megleno z občasnimi rahlimi padavinami. Na vzhodu, kjer bo čez dan zapihal jugozahodnik, bo občasno tudi nekaj sončnega vremena. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ob morju in ponekod v vzhodnih krajih okoli 10 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, krajevne padavine bodo dopoldne ponehale in od zahoda se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, najvišje dnevne v večjem delu Slovenije od 6 do 12 stopinj Celzija.

Spomladansko 

Že včeraj je začel nad naše kraje v višinah dotekati nekoliko toplejši zrak, zato bo meja sneženja ob padavinah v sredo in v noči na četrtek večinoma med 800 in 1000 metri nadmorske višine. 

Temperaturna meja nič stopinj bo od jutri dalje na nadmorski višini okoli 1500 metrov, ob koncu tedna pa se bo lahko dvignila tudi do okoli 2500 metrov. Temperatura zraka pri tleh bo zato, in pa deloma tudi zaradi manj oblačnega vremena, od jutri dalje precej bolj pomladanska kljub snežni odeji, ki prekriva večino Slovenije.

V petek bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. V soboto bo pretežno oblačno, v zahodni in delu osrednje ter južne Slovenije bo občasno deževalo. Oba dneva bo ponekod pihal jugozahodni veter.

»Na filmčku lahko opazite, da bo vendarle kar znaten dnevni temperaturni hod (temperaturna razlika med minimalno in maksimalno dnevno temperaturo), kar je pravzaprav ugodno, da se sneg ne bo prehitro talil, saj bo ponoči marsikje pomrznil. Hitra odjuga bi namreč res lahko povzročila poplavljanje zaradi velike količine snežnice, pa tudi tla so marsikje zmrznjena in zato bodo slabo vpijala vodo,« napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje.

Ker je ob cestah precej napluženega snega, so marsikje zamašeni kanalizacijski odtoki, zato bo ponekod zastajala voda in poplavljala dele cestišč. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice