Pogleda na znamenito veduto z mogočnim Ptujskim gradom in na enega osrednjih ptujskih trgov od zdaj nista dostopna le obiskovalcem Ptuja, ampak tudi vsem, ki bi utrip enega najstarejših slovenskih mest želeli spremljati virtualno.

Zavod za turizem Ptuj je v sodelovanju s Ptujsko televizijo PeTV pri pešmostu in na Mestnem trgu postavil dve kameri, ki preko spletne povezave v živo vse dni v letu prikazujeta dve prepoznavni turistični točki Ptuja. 

Na Zavodu za turizem Ptuj poudarjajo, da trenutne epidemiološke razmere še vedno ne omogočajo, da bi obiskovalci od drugod lahko v živo občudovali lepote Ptuja.

»Pobuda mestnega svetnika Andreja Vindiša za postavitev prve kamere je prišla ravno v pravem času in zdelo se nam je pomembno, da jo čim prej uresničimo. Naposled smo se odločili še za eno dodatno lokacijo na Mestnem trgu, ki obiskovalcem približa utrip starega mestnega jedra. Seveda v upanju, da obiskovalce navdahnemo za obisk v živo takoj, ko bo le mogoče,« dodaja direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec

Za uspešno izvedbo postavitve dveh kamer in tehnično podporo pri projektu je poskrbela Ptujska televizija PeTV, ki deluje v okviru ptujskega javnega podjetja Javne službe Ptuj. »Z veseljem smo pristopili k projektu, ki bo pripomogel k povečanju prepoznavnosti našega mesta,« še dodaja odgovorni urednik Ptujske televizije PeTV Miha Masten.

Pogled na Ptujski grad.
Spletna kamera zajema tudi središče mesta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice