Foto: Etnografsko društvo Korant Markovci
Pustni čas se začne po svečnici, torej po 2. februarju. Kljub temu so priprave v Markovcih že v polnem teku.

29. pustna povorka v Markovcih bo potekala v soboto, 22. februarja. Začela se bo ob 13. uri pred gostilno Ambiente v Zabovcih.

»Povorka poteka od zbora vseh etnografskih likov in karnevalskih skupin pred gostiščem Ambiente skozi Zabovce in Markovce do občinskega poslopja v Markovcih, kjer se liki in skupine predstavijo. Povorka poteka tako, da se najprej predstavijo etnografski liki, ki predstavijo nekakšno mističnost, skrivnostnost in prvinskost fašenka. Nato pa se predstavijo karnevalske skupine, ki nekako predstavijo izkazovanje idej, izvirnosti, norčavosti in estetike,« so povedali organizatorji, Etnografsko društvo Korant Markovci.

Sledila bo pogostitev vseh sodelujočih na povorki. Najboljšim maskam bodo v karnevalskem šotoru v Markovcih podelili nagrade. Prijavnico za udeležbo na 29. Fašenku v Markovcih najdete tukaj.

Foto: Etnografsko društvo Korant Markovci

Markovsko pustno povorko si ogleda več tisoč radovednežev

Predsednik Etnografskega društva Korant Markovci Marjan Bezjak je povedal, da na markovski pustni povorki vsako leto naštejejo okoli 2.000 nastopajočih: »Letno v obeh vaseh, v Zabovcih in Markovcih, naštejemo še okoli 4.000 do 5.000 obiskovalcev oziroma gledalcev. Število zadnjih nekaj let ostaja približno enako.«

Tudi z obiskom koncertov v karnevalski dvorani so organizatorji zadovoljni. »V prejšnjih letih je bil obisk dober, razen v nedeljo, ko so se ljudje že utrudili. Zato smo letos ta dan črtali iz programa; koncerti bodo v petek, soboto in ponedeljek,« je razložil Marjan Bezjak.

Veselo bo tudi v markovski karnevalski dvorani

V karnevalski dvorani v Markovcih bodo v petek, 21. februarja, nastopili Jelena Rozga in Poskočni muzikanti.

V soboto, 22. februarja, bodo nastopili Ivan Zak, Nika Zorjan in Ansambel Šaljivci.

V ponedeljek, 24. februarja, bodo nastopili Grupa Vigor, Luka Basi in Modrijani.

Cena vstopnic bo v predprodaji znašala 12 evrov za petek ali ponedeljek in 10 evrov za soboto. Na dan dogodka bodo vstopnice za dva evra dražje kot v predprodaji.

Prodajna mesta bodo enaka kot lani: Restavracija Takos v Europarku Maribor, Restavracija Villa Monde v Spuhlji in Bar pri oračih v Markovcih.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Prepoved za kurente (nepreverjen)

Barbarski zlocinci slecite te barbarinske kostime !!

Starejše novice