Z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so sporočili datume popolne zapore Ormoške ceste na Ptuju, ko bodo sanirali asfaltno prevleko v podvozu pod železniško progo.

Sprva so na direkciji napovedali le, da bodo v času med 14. in 31. oktobrom zaradi sanacije asfaltne prevleke podvoz za promet povsem zaprli do sedem dni. Zdaj je že znano, da sedem dni za omenjena dela vendarle ne bo potrebnih, napovedani pa so tudi že datumi popolne zapore.

Popolna zapora ceste bo od četrtka, 17. oktobra, po jutranji prometni konici, do petka, 18. oktobra.

Popolna zapora bo tudi od ponedeljka, 21. oktobra, do srede, 23. oktobra.

»Predvidoma bo čez vikend, torej 19. in 20. oktobra, promet potekal pod posebnimi gradbiščnimi pogoji,« so napovedali na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo.

Zakaj na opozorilni tabli ni bilo natančnih datumov?

V Cestnem podjetju Ptuj so pojasnili, zakaj so lahko natančne datume popolne zapore ceste podali šele zdaj: »Vnaprej nismo mogli natančno vedeti, kdaj bo v upravnem postopku izdano dovoljenje za popolno zaporo ceste. Poleg tega za izvedbo del potrebujemo primerno oziroma suho vreme

V Cestnem podjetju Ptuj so poudarili, da datumi popolne zapore nikoli ne morejo biti povsem fiksni, zato se lahko morda kaj še spremeni.

Spremljajte informacije o stanju na cestah

V času popolne zapore bo obvoz urejen po naslednjih državnih in lokalnih cestah: Osojnikova cestaDornavska cesta Puhova ulicaOrmoška cesta in obratno.

»Vse uporabnike prosimo, da spremljajo informacije o stanju na cestah, ki so na voljo v okviru Prometno-informacijskega centra za državne ceste - na spletni strani ali na telefonski številki 1970. Izvajalec bo vse načrtovane spremembe prometnega režima sporočal v Prometno-informacijski center za državne ceste, kjer se 24 ur na da spremlja in objavlja tudi informacije o stanju na cestah, ki jih posredujejo Policija, vzdrževalci in drugi, zato so na tem mestu vedno na voljo zadnje razpoložljive informacije o stanju na cestah in prometu,« so povedali na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo.

Zapora ceste je potrebna zaradi sanacije dotrajane asfaltne prevleke na državni cesti G1-2/248 v ptujskem podvozu. Dela v vrednosti 76.798 evrov bo izvedlo Cestno podjetje Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice