Na preoblikovanje Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj v covid bolnišnico se je odzvala tudi ptujska županja Nuška Gajšek.

Na Ptuj, natančneje v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj, bo premeščenih štiridesetih varovancev Doma za starejše občane Ljutomer, kjer je okužba potrjena pri 110 osebah, od tega pri 81 stanovalcih, 22 zaposlenih v domu ter sedmih zunanjih zaposlenih. Prve paciente pričakujejo že danes. 

Vodstvo ptujske bolnišnice pojasnjuje, da so bili prisiljeni sprejeti ta ukrep. Tako se z njim ne strinja ne vodstvo kot tudi ne županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, ki pravi, da o namerah premestitve 40 varovancev Doma upokojencev Ljutomer ni bila obveščena niti sama niti lokalna skupnost.

»Vsi smo ljudje, vsi vemo, da moramo v teh časih pomagati. Ampak to, da se to dela iz danes na jutri, preko noči, brez da se pri tem komunicira z lokalno skupnostjo, ki o tem sploh ni bila obveščena, da se sploh kaj dogaja, pomeni, da se sploh ne moremo pripraviti na prihod obolelih,« zatrjuje Gajškova.

Tako vodstvo ptujske bolnišnice kot tudi Gajškova pravijo, da so bili primorani sprejeti tak ukrep s strani ministrstva. »Postavljanje ultimatov v demokratični družbi ni sprejemljivo,« poudarja županja Ptuja in dodaja, da alternativa zagotovo obstaja, kot je premeščanje bolnikov v hotele. Tako so na Ptuju za nadomestno lokacijo ponudili Center šolskih in obšolskih dejavnosti Štrk.

»Kdo bo prevzel odgovornost za kaj takega, na kar sedaj zaradi nenadnosti nismo pripravljeni?«

Dodaja, da zaradi nenadnega sprejetja ukrepa, niso imeli časa sprejeti ustreznih preventivnih ukrepov, s katerimi bi lahko zaščitili zdrave bolnike.

»Na Ptuju smo naredili vse, kar je bilo mogoče, da smo se obvarovali pred tem virusom, zadnja potrjena primera sta bila 26. marca, od takrat sploh nimamo aktivnih obolelih. Tudi dom upokojencev se je aktivno boril, da je zaščitil svoje stanovalce. Kdo bo prevzel odgovornost za kaj takega, na kar sedaj zaradi nenadnosti nismo pripravljeni? Za kaj se v ta čista okolja brez okužb premeščajo pacienti s potrjeno okužbo koronavirusa?« se sprašuje Gajškova.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Njet (nepreverjen)

Ta ženska ima kamen namesto srca.

to je to (nepreverjen)

To je čista neposlušnost in nasprotovanje vladnih ukrepov, kar po zakonu ni dovoljeno v tem primeru in ki vodi v izredne razmere!! Skrajno nečloveško, nehumano in egoistično razmišljanje zaposlenih in vodstva. Omenja se tudi kot politično dejanje. Upam in skoraj sem prepričan, da ta dogodek, ne bo zamolčan, ampak , da se bo ustrezno ukrepalo.

PK (nepreverjen)

Bolnišnica - lahko odkloni bolnike??? kakšna je naša zakonodaja??? kdo tukaj odgovarja??? županja in zaposleni v bolnišnici izbirajo kdo se bo zdravil v bolnišnici???

Borislav (nepreverjen)

Zelo nepremišljene izjave lokalne skupnosti in bolnice. Idealni izgovor države da Ptuj ne dobi niti u od urgentnega centra. Žalostno poslanstvo Ptujskega zdravstvenega osebja in županje, katera si bi sama zbirala bolnike

Anubis (nepreverjen)

Tega pa ne veste, da je zahteval g. minister, da se razseli cela bolnišnica in da se notri dajo bolniki s koronavirusom. Ko pa nebi bilo več bolnikov s koronavirusom pa bi se bolnica ukinila. Saj je ptujska bolnica sprejela, da se 40 bolnikov nastane v njej, pa g. minister tega ni sprejel. Tako, da ne nekaj na pamet.

Starejše novice