Člani Kluba mariborskih študentov so ponovno dokazali, da Ftrgatev ni zgolj zabava, ampak tudi dobrodelnost. Tokrat so zbrali tisoč evrov, ki jih bodo predali Galu Štefliču, da njegovi družini olajšajo stroške operacije rok.

Upanje, da bo Gal, ki se vsakodnevno sooča s prirojeno deformacijo rok, dočakal rešitev, je še korak bližje. Letos so namreč člani Kluba mariborskih študentov prav temu namenili dobrodelno noto tradicionalne zabave, imenovane Ftrgatev. S pomočjo podarjenega vina kleti Radgonskih goric in Maribox kokic so študentje zbrali 1000 evrov.

Četrtič dobrodelna Ftrgatev

Letos je bila Ftrgatev dobrodelna za 6-letnega Gala Štefliča, ki so mu strokovnjaki diagnosticirali sinostosi radioulnaris bill, kar pomeni, da v rokah nima sklepa in živi z zaraščenima kostema. Jasno je, da mu takšna deformacija otežuje oziroma skoraj onemogoča normalno premikanje rok.

Gala je obravnavalo že mnogo strokovnjakov, ki so mu želeli pomagati, a ni šlo. Njegovi starši pa so našli upanje pri specialistih v Ameriki, kjer verjamejo, da bi lahko rešili Galovi roki in mu omogočili življenje, ki si ga zasluži vsak otrok.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice