Na blogu popotnice iz New Yorka se je v prispevku “15 čudovitih slovenskih mest, za katere še niste slišali”, znašel tudi Ptuj.

Maribor je največje mesto, ki se je znašlo med petnajsterico najlepših mest Slovenije na blogu mlade popotnice iz New Yorka, ki je prepotovala že ves svet. Nadebudna pustolovka je očitno privrženka majhnih skritih biserov, saj je navedla mesta, ki jih, roko na srce, niti sami še nismo uspeli obiskati. V prispevku z naslovom "15 čudovitih slovenskih mest, za katera še niste slišali" navaja mesta: Šmartno, Kobarid, Mojstrana, Medana, Koper, Piran, Ribčev Laz, Kranjska Gora, Radovljica, Kanal, Jeruzalem, Otočec, Maribor, Ptuj, in Metlika.

A Maribor in Ptuj, mesti vzhodne Slovenije, se na seznamu nista znašli, ker bi jih dejansko obiskala – nanju so jo opozorili drugi potovalci, ki prisegajo na lepote tega dela Slovenije.

»Maribor je drugo slovensko največje mesto, začutila pa sem tudi prijaznost njegovih prebivalcev (mnogo se jih je osebno ponudilo, da mi razkažejo mesto, za katerega so trdili, da ga moram obiskati). Ima mnogo zgodovinskih stavb, vključno z drugo najstarejšo sinagogo v Evropi in cerkvijo iz 14. stoletja. Če dodamo še čudovite rdeče stavbe in mestni festival, je vsekakor mesto, ki ga želim obiskati,« piše mladenka na svojem blogu Wanderlustingk.

Čeprav je pričakovala, da bodo njeno srce ukradle zelene in gorate pokrajine, je presenečeno ugotovila, da je to mesto zasedlo majhno, sproščeno in cenovno ugodno mesto Piran.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice