Srednjeveški Ptuj bo v soboto zaživel v vsej svoji veličini.

Cesar, knez in kneginja, vitezi, grajska gospoda, glasbeniki, plesalci, bobnarji, grajski pisar, zeliščarice, tržničarji, krznar, tlačani in drugi liki iz časa srednjega veka bodo že petnajsto leto zapored obujali lepote in tegobe srednjeveškega življenja v okviru tradicionalne prireditve Grajske igre, ki jo pripravljajo člani društva Cesarsko-kraljevi Ptuj. 

Pričakujejo preko 150 udeležencev oblečenih v avtentična oblačila 16. stoletja. Tudi letos jim je uspelo na prireditev na grajske igre pritegniti atraktivne skupine iz Slovenije in tujine. 

Program: 

Ob 11. uri - vsi sodelujoči se zberejo pred Mestno hišo in v povorki krenejo proti gradu.

Ob 14.30 uri – predstavitev in  nastopi vseh sodelujočih skupin (glasba, plesi in borbe) na turnirskem prostoru Ptujskega gradu.

Ob 18. uri – Nastop plesnih skupin 15. Ptujskh grajskih iger na osrednjem grajskem dvorišču.

 Ob 22. uri – Ognjeni nastop na osrednjem grajskem dvorišču.

Bogat spremljevalni program

Obiskovalci bodo lahko barantali na srednjeveški tržnici, kjer bodo številni tržničarji ponujali svoje izdelke (zeliščarji, usnjar, pisar…). Otroci se bodo lahko zabavali v otroških srednjeveških delavnicah, kjer se bodo lahko preizkusili tudi v mečevanju, streljanju z lokom ali samostrelom, se učili srednjeveških plesov…). Na prireditvi pa ne bo manjkalo atraktivnih nastopov (tudi z ognjem), srednjeveške glasbe, plesov, bobnanja, mečevanja, borb …  

Mateja Tomašič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice