Gostilna Grabar (Foto Špela Težak)
Prva Odprta kuhna te sezone danes poteka na Ptuju. Ulice in trgi so polni, omamno diši po vserm mestu, edina domača kulinarična hiša pa je Gostilna Grabar.

Prvo kulinarično tržnico je Ptuj gostil lani poleti. Odprta kuhna je domačine in druge obiskovalce tako navdušila, da je bilo ponovno snidenje skoraj neizogibno. Letos bodo na Ptuju kar tri, po današnji še julija in septembra.

Na Mestnem trgu se danes razprostira kar 25 kulinaričnih hiš iz vse Slovenije. Gostje pa si lahko privoščijo pravo kulinarično popotovanje okrog sveta, zraven domače kuhinje je možno okusiti še specialitete iz Argentine, Egipta, Japonske, Turčije, Zimbabveja ter bližnjega in daljnega vzhoda. Od domačih izstopa ptujska Gostilna Grabar, ki danes prvič gostuje na Odprti kuhni, pa tudi Dvor Jezeršek, ki slovi po svojem šmornu, tudi znameniti Karimovi makroni in počene lobanje iz Starega piskra ne manjkajo. Ljubitelji dizajnerskih burgerjev pa lahko obiščejo Hood Burger, Jack & Joe Steak and Burger Club, Kuhinjo Krušič in Stari pisker.

Še je čas, da se odpravite v staro mestno jedro in si privoščite razvajanje brbončic. Morda tik pred sončnim zahodom, ko Ptuj zasije v najlepši luči. Odprta kuhna svoja vrata zapira ob 21. uri.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice